woensdag 18 mei 2016

Sloop in Shu'afat: Israel maakt familie voor tweede keer dakloos

 De sloop in Shu'afat. (Foto Arab48)

Israel heeft woensdag een huis gesloopt in de wijk Shu'afat van Jeruzalem en daarmee acht mensen dakloos gemaakt. Voor de tweede keer overigens, want de familie al-Hawarin werd 15 jaar geleden, in 2001, ook al eens dakloos toen hun toenmalige huis in de Jeruzalemse wijk Beit Hanina tegen de vlakte ging omdat het zou zijn gebouwd zonder vergunning.
De familie, zo vertelde de eigenaar, Rajih al-Hawarin, het persbureau Ma'an, was daarna uitgeweken naar Shu'afat en kreeg daar een voorlopige goedkeuring voor de bouw van een nieuw huis. In 2002 werd deze goedkuiring echter tot zijn verbazing weer ingetrokken, omdat het gebied waar het was gebouwd was bestemd voor de aanleg van een weg die een verbinding zou gaan vormen met Ramat Shlomo en Pisgat Ze'ev, beide nederzettingen die deel uitmaken van het door Israeal geannexeerde gebied van Oost-Jeruzalem. In 2012 had hij een aanzegging gekregen dat er zou worden gesloopt.
'De bezetting steelt onze dromen,'' vulde zijn vrouw Nadia aan. Eerst werd ons huis in Beit Hanina vernield onder het voorwendsel dat er geen vergunning was, vandaag vernielen zij ons huis in Shu'afat om plaats te maken voor een weg voor kolonisten.'' Ze voegde eraan toe dat in januari ook al een huis van de familie al-Rishiq in hetzelfde gebied was gesneuveld, waarbij tientallen mensen dakloos werden.
De sloop verliep zoals meestal: grote aantallen soldaten bestormden het huis vroeg in de ochtend, verjoegen de bewoners en daarna begonnen de sloopmachines hun werk.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...