dinsdag 17 januari 2017

Israeli's schieten man dood bij checkpoint bij Tulkarem

Israelische militairen hebben dinsdagavond in de buurt van Tulkarem bij het zogenoemde Beit Lid checkpoint, ook wel checkpoint nummer 104 genoemd, een man doodgeschoten. Het was de 44 jarige Nidal Daoud Mahdawi,vader van vijf kinderen, getrouwd en houder van een Israelische verblijfsvergunning.
Een Israelische legerwoordvoerder zei dat een man met een mes de Israelische militairen bij het checkpoint naderde. Zij openden toen het vuur en dat ''resulteerde erin dat hij stierf''. Er waren geen Israeli's gewond.
Getuigen meldde Ma'an News dat Mahdawi het checkpoint naderde, dat toen verschillende schoten werden gehoord en dat hij getroffen op de grond viel. Israelische media meldden dat de man bij het Beit Lid checkpoint stenen zou hebben gegooid en op een gegeven moment een mes trok met de bedoeling een soldaat te steken.
Mahdawi was de vijfde Palestijn die dit nieuwe jaar door de Israeli's is doodgeschoten. Er werden eerder vier Israelische soldaten gedood. Verleden jaar waren waren het 112 Palestijnen en 15 Israeli's.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...