zondag 29 januari 2017

Israeli's schieten jongen van 19 dood

Israelische militairen hebben in de vroege ochtend van zondag een 19 jarige Palestijn doodgeschoten en tenminste vijf anderen met scherpe munitie verwond tijdens een razzia in het vluchtelingenkamp in Jenin. Plaatselijke inwoners identificeerden de gedode jongeman als Muhammad Mahmoud Abu Khalifa. Hij werd in de rug getroffen door een kogel die er in zijn onderbuik weer uitkwam. Volgens het persbureau van de PA, Wafa, bleef hij daarna urenlang liggen voordat zijn lichaam kon worden bereikt. Hij was de achtste Palestijn die in de eerste vier weken van 2017 op deze manier aan zijn einde kwam. Eerder deze maand werden vier jonge Israelische soldaten gedood bij een aanslag met een vrachtauto.  
Abu Khalifa werd doodgeschoten tijden rellen die uitbaken toen undercover Israelische militairen in een burgerauto het kamp waren binnengedrongen. Zij werden gevolgd door tientallen militaire voertuigen, waarvan de inzittenden het kamp bestormden en bestookten met traangas, stungranaten en scherpe munitie, terwijl jongeren hen onthaalden op stenen en molotovcocktails. 
Het bleef onduidlijk wat het doel van het bezoek van de Israeli's was geweest, want er werden geen arrestaties verricht  Wel werden afgelopen donderdag twee leden van de uitgebreide familieclan van de Abu Khalifa's bij een eerdere raid in het kamp opgepakt.Volgens Israel waren de broers Muhammad en Ahmad Abu Khalifa ''leden van Hamas". 

2 opmerkingen:

Elisabeth zei

Een ritueel om nieuwe recruten te trainen?

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Nee hoor, de gewone routine, denk ik.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...