dinsdag 10 januari 2017

Israelische leger 'executeert' Palestijn tijdens razzia in vluchtelingenkamp bij Tubas

Israelische militairen hebben dinsdagmorgen vroeg een Palestijn doodgeschoten tijdens een raid in het vluchtelingenkamp al Fara'a bij Tubas in het noorden van de Westoever. Het was de 32 jarige Muhammad al Salahi. De lezingen van hoe hij werd gedood van het Israelische leger en van de Palestijnse kant lopen echter wild uiteen.
Volgens Khalid Mansour, een lid van de Palestijnse communistische partij, de Palestijnse Volkspartij PPP, gebeurde dat nadat militairen het huis van Salahi en zijn moeder waren binnengedrongen en de boel overhoop begonnen te halen.Volgens Mansour dacht Salahi dat het om dieven ging en begon hij tegen hen te schreeuwen. De militairen schoten hem toen van korte afstand met zes kogels dood voor de ogen van zijn moeder. Mansour noemde het een executie.  
Een woordvoerder van het Israelische leger gaf echter de lezing dat een Palestijn met een mes op de Israeli's toerende en dat zij hem toen doodschoten. Volgen deze lezing gebeurde het buiten het huis van Salahi. Het leger verspreidde een foto van het mes. Niemand van de militairen raakte gewond. Eventueel onderzoek zal uitwijzen dat de  militairen juist hebben gehandeld. Palestijnen worden namelijk nooit als getuigen gehoord omdat ervan uit wordt gegaan dat zij altijd zullen liegen. Eerdere gevallen waarin het leger volgens Palestijnse ooggetuigen messen tevoorschijn haalde om naast een lijk te leggen zijn ook nooit uitgezocht.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...