dinsdag 12 september 2017

Israel confisqueert koeien, watertanks en landbouwmachines en ploegt land om in Gaza

Een D9 bulldozer van het soort dat in actie kwam aan de grens met Gaza (zie hieronder)

Israelische militairen en stafleden van het Israelische ''burgerbestuur'' (de bedrieglijke naam van het militaire bestuur van de Westoever) hebben dinsdag een aantal koeien in beslag genomen in een dorpje in het district Nablus in het noorden van de Westoever, meldt Wafa news agency.  Aref Daraghmeh, die de activiteiten van de nederzettingen in het gebied in de gaten houdt, zei dat het ging om een koeien van Jamal Daraghmeh in het dorpje Um al Ubor, aan de oostelijke rand van de Jordaanvallei. Tevens werden enkele tientallen watertanks uit het dorpje meegenomen. De tanks zijn onmisbaar voor de plaatselijke inwoners. Ze worden gebruikt om het vee te drinken geven.
De inbeslagname komt twee dagen nadat de Israeli's zondag in het noorden van de Jordaanvallei drie landbouwmachines confisqueerden. Dat gebeurde in het gebied van Ras al Ahmar, een Bedoeïenengemeenschap in de omgeving van buurt van het stadje Tubas.
Het kantoor van de gouverneur van Tubas deelde dat mee, overigens zonder te zeggen om wat voor machines het ging. Volgens het militaire gezag bevonden de machines zich illegaal in een ''militair oefenterrein'' (firing zone). Dit zou ''gevaarlijk zijn''. Dat is een kulargument. In het gebied van de ''firing zone'' in Ras al Ahmar wonen namelijk zo'n 22 families. En als Israel in het gebied van Ras al Ahmar oefent, wat regelmatig wordt gedaan met het oogmerk de families te verjagen, worden die altijd gewaarschuwd. Hen wordt dan altijd gezegd dat ze daar tijdelijk moeten vertrekken omdat er geschoten gaat worden.
Israel heeft grote gedeelten van de Westoever tot zulke militaire oefenterreinen verklaard. Vaak gebeurde dat om er later nederzettingen te kunnen vestigen.
In de Gazastrook, ten oosten van Khan Younis, hebben vier Israelische D9 bulldozers deze dinsdag een stuk land aan de grens ''geëgaliseerd'', meldden Palestijnse veiligheidskringen. De bulldozers, die zo groot zijn als een middelgroot huis, kwamen uit de legerplaats Kissufim en gingen door een poort in het grenshek de Gazastrook binnen. Israel ''egaliseert'' regelmatig landbouwgebieden langs de grens, om de Gazanen ver van het hek te kunnen houden. Daarmee brengt het grote schade toe aan de landbouw die voor een belangrijk deel langs de grens plaatsvindt. Op een soortgelijke manier wordt ook de visvangst van Gaza gehinderd. Dat gebeurt door met grote regelmaat het vuur te openen op vissersboten.
En nu we toch bezig zijn nog even dit: kolonisten uit de nederzetting Rechalim hebben vier dagen geleden 43 olijfbomen omgezaagd in de wijk Sawiya in het zuiden van de stad Nablus. De bomen behoorden toe aan Jumaa Fathallah, een inwoner van de wijk.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...