vrijdag 8 september 2017

Sara Netanyahu wordt aangeklaagd wegens fraude

 Mevrouw Netanyahu bij de rechtbank. (YNet)

De Israelische procureur generaal Avichai Mandelblit heeft vrijdag bekend gemaakt dat hij Sara Netanyahu, de vrouw van premier Netanyahu, in staat van beschuldiging zal stellen wegens fraude en misbruik van vpublieke gelden. Dat zal gebeuren tijdens een openbare zitting op een nog nader te bepalen datum.
Mandelblit heeft vastgesteld dat de vrouw van de premier samen met de onderdirecteur van het bureau van premier Netanyahu, Ezra Saidoff, net gedaan heeft alsof er in de residentie van Netanyahu in de Balfourstraat in Jeruzalem geen kok in dienst was. Dat stelde haar in staat tussen 2010 en 2013 honderden maaltijden te bestellen van restaurants of gemaakt door chefkoks, ter waarde van ruim 100,000 dollar (359.000 shekel).  Die bedragen kreeg ze vergoed van de staat. In dezelfde tijd betaalde de staat ook voor de in de residentie aangestelde kok.
Bovendien toonde het onderzoek aan dat in minstens 15 gevallen waarin een chefkok was ingehuurd om in de residentie te komen koken, achteraf rekeningen vervalst zijn, toen dat dreigde uit te komen. De bedragen werden toen over tal van andere rekeningen verspreid. Saidoff zou de chefs, huismeesters en de secretaris van Sara Netanyahu's hebben opgedragen de rekeningen te vervalsen en hij zou ze vervolgens hebben ondertekend.
Sara Netanyahu ontkent. Zij en haar man hebben gesteld dat dit allemaal gebeurd is toen de huismeester Meni Naftali in dienst was. Het onderzoek naar mevrouw Netanyahu heeft twee jaar geduurd. De zaak is de eerste in een serie waarin premier Netanyahu en diens omgeving in staat van beschuldiging zullen worden gesteld.

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...