zondag 24 september 2017

Kolonisten branden boomgaard plat

(Foto Yesh Din)

Israelische kolonisten hebben zondag een olijfboomgaard platgebrand van een Palestijnse inwoners van het dorp Kafr Qalil ten zuiden van Nablus op de Westoever. Dat gebeurde nadat het Israelische leger een kleine ''outpost''van een nederzetting had weggehaald.
De Israelische mensenrechtenorganisatie Yesh Din meldde afgelopen maandag op haar Facebookpagina dat de outpost twee maanden geleden  als ''aanhangsel'' van de nederzetting Bracha op enkele honderden meters van Kafr Qalil was neergezet. Deze week werd de outpost door het leger weggehaald. Maar de afgelopen dagen werden opnieuw drie tenten op de plek neergezet, plus nog een  gebouwtje. Toen het leger die ook verwijderde namen de kolonisten wraak door de boomgaard aan te steken. 
Yesh Din meldde maandag eveneens dat de kolonisten daarvoor ook al ''Mohammed is een varken'' op een muur van Kafr Qalil hadden geschreven en dat bij de nederzetting Yitzhar acht fruitbomen van Kafr Qalil waren ontworteld en een paar dagen later nog eens 12 olijfbomen waren omgehakt. Volgens Yesh Din is er voor deze zaken niemand aangehouden.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...