woensdag 18 oktober 2017

Israel valt acht Palestijnse media binnen, neemt apparatuur mee en sluit ze voor zes maanden

Het Israelische leger is in de nacht van dinsdag op woensdag de kantoren binnengevallen van acht Palestijnse tv stations en media productiebureaus. Daarbij werd apparatuur in beslag genomen en werden  media gesloten, meldt de krant  Haaretz. Ook meldde het leger aan de krant dat er twee Palestijnen werden gearresteerd.
Volgens de krant werden de acties uitgevoerd door het leger, de Shin Bet veiligheidsdienst en het ''zogenoemde ''burgerbestuur'', het militaire bestuur van de Westoever. Volgens het leger verspreidden de media ''opruiend materiaal'' en ''zal Israel doorgaan met het ondernemen van actie tegen oproepen tot terreur want die leiden rectstrees tot terroristische acties''.
Het Palestijnse persbureau IMEMC meldde dat de kantoren van Ramsat, Trans Media en Pal Media werden binnengevallen. De maatschappijen verleenden diensten aan tv stations als al-Aqsa en Al-Quds en Palestina al Yawm.  Volgens de militairen zouden de  maatschappijen gewerkt hebben  ''zonder vergunning''. De apparatuur werd in beslag genomen en de kantoren werden gesloten.
De kantoren van Trans Media Trans Media in Nablus, Hebron en Bethlehem, kregen allemaal bezoek van het leger.  De apparatuur werd in beslag genomen en het bedrijf werd voor zes maanden gesloten  Ook werden Amer al-Ja’bari, de directeur van Trans Media, en zijn broer Ibrahim, gearresteerd. Trans Media is een productiebedrijf dat diensten levert aam internationale netwerken zoals de BBC, France24 en Russia Today, en Mayadin in Libanon. In juli werd Trans Media ook al overvallen, toen werden eveneens materieel en documenten in beslag genomen. 
In Hebron overviel het leger verder de kantoren van  Al-Quds TV, Al-Aqsa TV, Palestine Today, en Pal Media. Ook daar werd de apparatuur in beslag genomen.Ook werden de maatschappijen voor zes maanden gesloten. .

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...