maandag 23 oktober 2017

Politie in Jeruzalem licht 51 jongeren van hun bed

(Foto IMEMC)

De Israelische politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Jeruzalemse wijk Issawiya 51 Palestijnen opgepakt, zo meldt het Palestijns persbureau Wafa. De meesten van hen waren jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud. Zij werden bij nachtelijke razzia's uit hun huizen gehaald. Daarbij werden de nodige beschadigingen aan huisraad en meubilair toegebracht. De politie bevestigde de 51 arrestaties en zei dat de jongeren van het gooien van stenen naar de politie worden beschuldigd. Zij zijn overgebracht naar diverse politiebureaus om te worden ondervraagd. Het Palestijnse persbureau IMEMC achterhaalde 43 namen  van de arrestanten.
De  51 arrestaties komen bovenop het gemiddelde aantal van dagelijks arrestaties dat tussen de 10 en de 20 ligt op de Westoever.Deze nact waren dat er verder op de Westoever nog eens 1, zodat het totaal deze maandag op 66 komt.
Wafa citeerde  Raed Abu Riyaleh, een plaatselijke activist, die vertelde dat de wijk Isswiya na middernacht bezoek kreeg van een grote politiemacht die huizen binnenviel en paniek  veroorzaakte, terwijl boven de wijk een helikopter vloog. De inwoners van Issawiya hebben de laatste tijd geklaagd over het optreden van de politie die scholieren lastig viel en een aantal van hen verwondde tijdens botsingen. Eén van hen ligt nog in het ziekenhuis na een operatie waarbij zijn milt moest worden verwijderd al gevolg van het feit dat hij was neergeschoten met een zogenoemde ''rubberkogel''. De ouders van de scholieren hebben vorige week de scholen in Issawiya drie dagen gesloten gehouden als protest tegen het optreden van de politie.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...