vrijdag 13 oktober 2017

Joodse jongeren maken amok in Oost Jeruzalem

 (foto Haaretz)

Een 400tal Joodse jongeren hebben woensdag amok gemaakt in de moslim wijk van de Oude Stad van Jeruzalem ter gelegenheid van de Joodse feestdag Shemini Atzeret/Simhat Tora. Zij gooiden stenen, ramden op deuren en luiken en drongen tenminste één winkel binnen waar ze de eigenaar aanvielen en vernielingen aanrichtten. De winkelier belandde lichtgewond in het ziekenhuis.
Verder werden autoruiten ingegooid in Aqabat al Khaldiyeh en andere gebieden net buiten de Oude Stad. Volgens Ma'an News waren de jongeren op weg naar de Aqsa moskee. Palestijnse jongeren probeerden hen tegen te houden, maar dat mislukte omdat de Israelische politie de Joodse jongeren afschermden.
De Israelische politie stuurde 20 man politie, maar verrichtte geen arrestaties. Wel zegt ze dat ze  een onderzoek instelt naar de vernielingen. Palestijnse commentatoren die de gebeurtenissen meemaakten zeiden dat als het Palestijnen waren geweest die de rellen veroorzaakten, de politie wel met een grotere macht was uitgerukt en met traangas en ''rubberkogels'' zou hebben geschoten.
De organisatie Ir Amim merkte op, naar aanleiding van het communiqué van de politie waarin werd gezegd dat er ''een confrontatie'' had plaatsgevonden, dat de politie probeerde de zaak voor te stellen als een gevecht tussen Palestijnen en Joodse jongeren. ''Het is niet de eerste keer dat de politie niet haar taak vervult om de Palestijnse inwoners van Jeruzalem te beschermen,'' aldus Ir Amim.    
Ma'an merkte nog op dat de politie ook de straten van de Palestijnse wijk Silwan afsloot om de Joodse inwoners die daar in nederzettingen wonen de gelegenheid te geven om naar de Aqsa moskee te gaan. 
De Westoever en de doorgang bij Gaza waren overigens op last van minister van Defensie Lieberman tijdens de feestdagen van Soekot en Simhat Tora 11 dagen volledig afgesloten. Afsluiting van de Westoever tijden Joodse feestdagen is een normale praktijk van de Israelische bezettingsautoriteiten. maar 11 volle dagen tijdens Soekot was tot nu toe niet vertoond. Overigens werd de Ibrahimi moskee in Hebron gedurende die tijd ook gesloten voor islamitische gelovigen. Alleen de synagoge was in gebruik.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Pfff... lekker geloofwaardig met al die taalfouten.
NEXT !

Abu Pessoptimist zei

Anoniem,
Dit komt grotendeels uit een Israelische krant die u blijkbaar niet gelooft. Waarschijnlijk gelooft u het alleen als we Joodse jongeren in Palestijnse jongeren veranderen. Een bekende ziekte is dat, alleen geloven wat in de eigen kraam te pas komt. Taalfouten zitten er verder niet in dit stukje. Ik ontdekte bij inspectie wel twee tikfoutjes.

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...