maandag 16 oktober 2017

Israel sloopt voor de zoveelste keer prefab huisjes in Jabal al Baba bij Jeruzalem

Het militaire bestuur van de Westoever heeft maandagmorgen om 7 uur, met behulp van politieversterking en vier bulldozers drie prefab huizen verwoest van Bedoeïenen van Jabal al Baba, bij 'Eizariyeh in het noordoosten van Jeruzalem. Door de sloop werden 27 mensen dakloos, onder wie 18 kinderen en jongeren. Behalve de drie prefab woningen werden ook twee sanitaire gebouwtjes vernield die waren geschonken door een Europese NGO.
De Jahalin Bedoeïenen van Jabal al Baba worden voortdurend door de Israelische overheid belaagd. Op 11 september van dit jaar werden bijvoorbeeld spullen in beslag genomen die dienden voor de reparatie van de toegangsweg tot de vestiging. 
In mei 2016 werden in het dorp acht caravans (of prefab huisjes) vernield, waardoor een aantal van  90 Bedoeïenen, de meesten van hen kinderen,  dakloos werden gemaakt. De huisjes waren giften van de EU.
In januari, maart en april van dat jaar werden daar er ook al huizen gesloopt, waaronder in januari drie door de EU gedoneerde huizen. 

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...