dinsdag 17 oktober 2017

Gemeente Jeruzalem sloopt twee huizen in Silwan

 (foto IMEMC)

De joodse feestdagen zijn weer achter de rug, de handen kunnen weer uit de mouwen. En ja, dan wordt er weer gesloopt. Maandag waren het drie prefab huisjes in de Bedoeïenengemeenschap Jabal al Baba (zie het stukje hieronder), vandaag dinsdag was Silwan aan de beurt: twee huizen toebehorend aan de familie Abu Rajab werden met de grond gelijk gemaakt.
De correspondent van het Palestijnse persbureau Wafa, die dit meldde, bericht dat ze eerst werden leeggemaakt en vervolgens door bulldozers werden geplet. De reden: dat ze waren gebouwd zonder de (voor dit illegaal geannexeerde stasdsgedeelte door Israel voorgeschreven) Israelische vergunning.
Twee andere huizen in de wijk Issawiyeh werden op het laatste moment (nog even) gespaard. Hun eigenaars wisten sloop te voorkomen met papieren in de hand waaruit bleek dat rechtbanken de sloop hadden uitgesteld tot na afloop van hoorzittingen over deze gevallen.
Ach ja bouwvergunningen in Jeruzalem  Joden krijgen ze met duizenden tegelijk, Palestijnen wachten er meestal jaren tevergeefs op.    

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...