zondag 17 november 2019

Fotojournalist verliest oog door Israelische kogel

Dit is Moath Amarneh die vrijdag een oog verloor tijdens het coveren van een protest tegen het onteigenen (stelen) van land in de regio Surif in het gouvernoraat Hebron. De fotojournalist werd in zijn linkeroog getroffen door een Israelische 0,22 mm kogel. De operatie om de kogel te vewijderen duurde enkele uren omdat de kogel vlakbij een vitaal hersengebied in zijn schedel zat. De journalistenbond hield een protestdemonstratie, en velen - zoals PLO-bestuurder Hanan Ashrawi - lieten zich uit protest fotograferen met een hand voor hun linkeroog.
Een solidaritiets-sit in Bethlehem werd met behulp van traangas opgebroken. Overigens vielen er  zaterdag ook ook de nodige gewonden tijden een vreedzame solidariteitsdemonstratie van studenten van de Bir Zeit-universiteit bij Ramallah. Die werd vanzelfsprekend uiteen geslagen door de Israeli's die ook scherpe munitie en traangas inzetten.   

Geen opmerkingen:

Een aanslag in Jeruzalem en tien Palestijnse doden sinds dinsdag

Aanslag in  Jeruzalem. (Wafa) Twee Palestijnse schutters hebben donderdagmorgen in Jeruzalem bij een aanslag drie mensen doodgeschoten en ze...