donderdag 21 november 2019

Israel sloopte deze week zes Palestijnse huizen

Sloop in Shuqba (IMEMC)

Updated - Israelische soldaten en slopers hebben deze week weer zes Palestijnse huizen op verschillende plaatsen gesloopt. Dat gebeurt officieel omdat de huizen geen vergunning hebben gekregen. Die krijgen Palestijnen in de zogenoemde ''Area C'' van de Westoever en in Oost-Jeruzalem die erom vragen echter zelden of nooit. Vrijwel alle Palestijnse huizen in deze gebieden kunnen dus door Israel, geheel volgens het Israelische ''recht'', worden gesloopt.
Donderdag was de beurt aan een huis in het gebied Khallet ad-Dabe, ten oosten van Yatta in het district Hebron. Het huis, bestaande uit twee kamers, was eigendom van Amer Mohammad Ali Dababsa, en 11 mensen werden hierdoor dakloos. De slooporder werd minder dan 72 uur van tevoren uitgevaardigd. Het huis, dat al een keer eerder tegen de grond ging, was overigens met subsidie van de EU weer opgebouwd.
Woensdag werden twee huizen gesloopt in het dorp Shuqba,  ten noordwesten van de stad Ramallah. De huizen van Abdul-Jaber al-Masri en diens broer werden daar simultaan door twee bulldozer onder militaire bewaking tegen de grond gewerkt. De gebroeders werden korte tijd door het leger gearresteerd.
Dinsdag sloopten de Israeli's drie huizen in de Jeruzalems wijk Jabal al-Mukaber en het vluchtelingenkamp al-Arroub bij Hebron. In Jabal al-Mukaber ging het om een huis van    
Fouad Ghurouf. In het al-Arroub kamp gingen twee huizen van Khaled Khanna en diens broer tegen de vlakte.Beide huizen omvatten 200 vierkante meter..Verzoeken om uitstel van executie aan Israelische rechters, die en jaar geleden waren ingediend, bleven onbeantwoord. 
Huizen afbreken van Palestijnen is een normale business van de Israelische bezetters van de Westoever en Oost-Jeruzalem. OCHA, het bureau voor de 'Coördinatie van Humanitaire Activiteiten' van de Verenigde Naties heeft becijferd dat sinds 2009 ruim zesduizend (6.321) Palestijnse huizen zijn gesloopt en dat daarmee tegen de tienduizend mensen (9.788) dakloos werden. OCHA houdt de cijfers pas bij sinds 2009. Het werkelijke aantal is dus veel hoger.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...