donderdag 28 november 2019

Banden lek gestoken van 70 Palestijnse auto's

Dit zijn auto's van het Palestijnse dorp Jaljulya (in Israel, in de zogenoemde ''Driehoek'' in Galilea). De bewoners van dit dorp merkten donderdagmorgen tot hun ongenoegen dat van een 70-tal ervan de banden lek waren gestoken. Op een bus was in het Hebreeuws geschreven: ''Joden maak een einde aan de diaspora, stop met gemengd trouwen''. 
Volgens de inwoners van het dorp gaat het om een zogenoemde ''price tag'' aanval van kolonisten. Palestijnen zijn hier met enige regelmaat het slachtoffer van. Israel onderneemt er zelden iets tegen. 

2 opmerkingen:

Fennie Stavast zei

Dit lijkr mw nuttige info voor je facebook-account, ik denk dat vel mensen dit niet weten. En een FB-account kan weer "doorgekopieerd" worden...

Abu Pessoptimist zei

Fennie Stavast,
Tja, ik krijg vaker de raad om iets op Facebook te zetten of voor Joop.nl te schrijven. Maar ik schrijf dus op mijn blog en dat is arbeidsintensief genoeg. Als anderen dit nieuws willen 'doorplaatsen', dan zijn ze welkom.

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...