vrijdag 29 november 2019

Israeli's doden puber (16) bij Khan Younis, nog een gewonde van ''oorlogje'' tegen Gaza overlijdt

Updated. Dit is Fahd Mohammed al-Astal. Hij was 16. Hij werd deze vrijdag ten oosten van Khan Younis in Gaza getroffen door een kogel in de buik, toen de Israeli's het vuur openden op een groepje jongeren in de buurt van het grenshek. Fahd stierf aan zijn verwondingen.
Ook een andere man stierf vrijdag in Gaza. De 30-jarige Raed al-Sirsawi overleed aan op 13 november, tijdens Israels jongste ''oorlogje'' tegen Gaza, opgelopen verwondingen. Hij werd op die dag  van zijn motorfiets geschoten in Gaza-stad. Het aantal slachtoffers van Israels korte campagne kwam daarmee op 36. 
Behalve de 16-jarige Fahd al-Astal werden nog vijf anderen uit het Awda-kamp bij Khan Younis door scherpe munitie geraakt. Zij raakten gewond aan benen en rond hun middel, volgens het persbureau Ma'an. Andere bronnen spreken van nog zeven andere gewonden. Fahd's dood brengt het aantal slachtoffers van Israelische beschietingen sinds maart 2018, toen de Marsen van de Terugkeer begonnen, op 318.
Overigens vuurde Israel vrijdagavond nog een aantal raketten af op doelen in en om Gaza-stad. Dat zou een represaille geweest zijn voor een granaat die vanuit Gaza neerplofte in de Negev-woestijn. In Gaza was materiële schade.  

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...