donderdag 7 november 2019

Kolonisten bekladden auto's en muren, marine pakt vissers in Gaza, leger sloopt tenten

(Foto via Twitter)
Israelische kolonisten hebben donderdag auto's en muren beklad in het  dorp Qabalan, in het noorden van de Westoever, meldde Ghassan Daghlas, de man die de daden van kolonisten volgt voor de Palestijnse Autoriteit. Het ging om twee auto's en een tractor, waarvan ook de banden werden doorgesneden. Verder werden leuzen gekalkt op muren. Het waren teksten als ''Gesloten militaire zone'' en Groeten uit Bat Ayin''. Bat Ayin is de naam is van de nederzetting vanwaar de kolonisten kwamen.
Bij Gaza, voor de kust van Rafah in het zuiden, werden donderdag twee vissers, Abdul Hadi al-Qan (27) en Mohammed Shehada Zo'rob (23) gearresteerd door de Israelische marine. Hun boot werd in beslag genomen. Dat gebeurde nadat eerst het vuur op hen was geopend. Er vielen gelukkig geen slachtoffers.
Het Israelische leger heeft donderdag vier tenten verwijders in de regio Masafer Yatta (district Hebron). Het ging om drie tenten in Khirbet al-Dabe, toebehorend aan drie broers, en een andere tent in Maghayer al-Abeed. De inwoners verloren hun behuizing, maar gelukkig is het nu in Israel/Palestina warmer dan normaal in deze tijd van het jaar.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...