zaterdag 2 november 2019

Israelische luchtaanvallen doden man in Gaza

Ahmad Shahri (IMEMC)
Een Palestijn die gewond is geraakt tijdens nachtelijke Israelische luchtaanvallen op de Gazastrook is zaterdagochtend overleden. De overleden Palestijn was de 27-jarige Ahmad Mohammed Shahri uit Khan Younis. Hij was gewond geraakt door scherven toen een raket insloeg niet ver van waar hij zich bevond. Drie anderen, ook uit Khan Younis, zijn bij de aanvallen gewond.
Er waren 13 luchtaanvallen gedurende de hele nacht op Gaza, die schade veroorzaakten en hier en daar zorgden voor paniek omdat gevreesd werd dat een nieuwe oorlog was uitgebroken.
De aanvallen waren een Israelisch antwoord op raketten die op Israel waren afgevuurd. Eén daarvan raakte een huis in de plaats Sderot en veroorzaakte wat schade. Ook enkele auto's raakten beschadigd. Volgens Israel ging het om 10 raketten. waarvan er zeven werden onderschept door de Iron Dome. Haaretz meldde dat de Islamitische Jihad ze afschoot. De reden waarom is niet bekend.
Een dag eerder werden in Gaza bij de vrijdags demonstraties in het kader van de Grote Mars van de Terugkeer 88 mensen gewond. Van hen werden 57 mensen geraakt door scherpe munitie en 31 door zogenoemde ''rubber kogels"(stalen cylinders overtrokken met rubber). Sinds maart 2018 zijn in totaal 318 mensen gedood. Daarnaast zijn er ruim 20.000 gewonden, van wie rond de 1.200 zeer ernstig gewonden die langdurig nazorg behoeven.

Geen opmerkingen:

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...