woensdag 20 november 2019

Politie Jeruzalem executeerde 'autodief'

De doodgeschoten Fares Abu Naab met zijn vader Bassam (rechts).

Afgelopen zondag was er nieuws dat de politie in Jeruzalem een Palestijnse dief had doodgeschoten  toen hij in een gestolen auto wegreed. Intussen is bekend wie die ''dief'' was, hij heette Fares Bassam Abu Nab en kwam uit de wijk Silwan van Oost-Jeruzalem. En hij werd niet doodgeschoten in een gestolen auto. De auto in kwestie vertoont helemaal geen kogelinslagen. Hij werd eerst gedwongen uit te stappen en daarna doodgeschoten. Er is een video opgedoken, opgenomen door een omwonende op zijn mobiele telefoon, waarop te zijn is dat Fares uit een auto stapt, dat er een politieman op hem toerent, hem neerschiet en weer wegrent. 
Bassam, de vader van Fares, noemt het een executie. Bassam ging langs bij een aantal politieposten om te vragen of er iets bekend was over het lot van zijn zoon, maar kreeg pas te horen dat zijn zoon dood was toen de inlichtingensectie van de politie hem sommeerde op het bureau te komen. Bassams huis in overhoop gehaald bij een huisoeking. Ook is de familie in een conflict verwikkeld met de politie over een eis dat er een sectie wordt uitgevoerd op het lichaam van Fares.

Geen opmerkingen:

Netanyahu wil de vrije hand houden in Gaza, UNRWA heeft het breekpunt bereikt

Volgens een peiling van de krant Ma'ariv zakt de partij van Netanyahu naar 18 zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Smot...