vrijdag 22 november 2019

Israelische kolonisten verbranden een aantal auto's en prikken van 50 andere de banden lek

(Foto Ma'an)

Israelische kolonisten zijn in de vroege ochtend van vrijdag op tenminste drie plaatsen in de buurt van de stad Nablus op de Westoever dorpen binnengedrongen. Zij hebben daar een aantal auto's van dorpelingen in brand gestoken. De auto's zijn total loss.Ook werden in alle drie de plaatsen racistische leuzen gekalkt. Dat heeft Ghassan Dahlas, de man die voor de Palestijnse Autoriteit in het noorden van de Westoever de activiteiten van de kolonisten volgt, meegedeeld aan het persbureau Ma'an.  
Het gaat om de plaatsen Beit Dajan ten noordoosten van Nablus (in de wijk Khirbet al-Hamid, waar één auto werd aangestoken), in het dorp Qabalan ten zuiden van Nablus (waar het om meerdere auto's ging) en om het dorp Majdal Bani Fadel (eveneens ten zuiden van Nablus, waar eveneens meerdere auto's in vlammen opgingen).
Het persbureau Wafa meldt daarnaast dat andere kolonisten dezelfde nacht het dorp Kafr ad-Dik ten westen van Salfit binnendrongen en daar de de banden doorprikten van niet minder dan 50 auto's ener evneens leuzen kalkten. Het dorp is omringd door een viertal nederzettingen, te weten Bruchin, Alei Zahav, Leshem en Poduel, die allemaal gevestigd zijn op grond die onder de Oslo-Akkoorden in ''Area C'' terecht kwam en vervolgens van het dorp werden afgepakt. Kafr ad-Dik behield ongeveer 14% van zijn gebied
Het verbranden van auto's en het doorprikken van de banden van zo'n 50 andere markeert een ''top-prestatie'' van de kolonisten die nog niet eerder werd vertoond. Mogelijk houdt duit verband met de in staat van beschuldiging stellen van Netanyahu.Voor alle duidelijkheid: Israel betaalt nooit schadevergoeding voor dergelijke daden. Er wordt ook nooit iemand opgepakt.

Geen opmerkingen:

''Zolang ik leef zal ik ik me actief herinneren hoe Rutte de massamoord heeft gesteund''

Toespraak door Jaap Hamburger (voorzitter van Een Ander Joods Geluid) tijdens de demonstratie op de Dam in Amsterdam op 26 november 2023. Vr...