woensdag 13 november 2019

Tweede dag in Gaza: dodental naar 26

Begrafenis in Gaza (Shehab)

Updated - Het dodental in Gaza, in het door Israel ontketende nieuwe conflict, staat sinds woensdagmorgen op 26, zo heeft het ministerie van Gezondheid in Gaza bevestigd. De aantallen gewonden lopen in de tientallen. Volgens twitteraar Omar Ghayeb gaat het om een 70-tal en zijn onder hen zijn 13 vrouwen en 30 kinderen.  
Een vader, Rafat Mohammed 'Ayad, werd gedood met zijn twee kinderen Ismali en Amir tijdens een bombardement op de Tuffah-regio ten oosten van Gaza-stad, zo meldde Wafa. Een andere Israelische aanval was gericht op een man op een motorfiets in de wijk Zaytoun. Weer twee anderen bij en aanval op een groepje mensen ten oosten van Gaza-stad. Er waren meer aanvallen in Gaza-satd en ook in Khan Younis (Ik zal onder dit stukje de  namen publiceren). 
 In totaal ging het om meer dan 50 luchtaanvallen en 21 gevallen van beschietingen met granaten. Ten minste 48 huizen zijn gedeeltelijk of geheel verwoest, een veel groter aantal liep (ernstige) schade op. Verder werden zeven motorfietsen onder vuur genomen en groentemarkten, kippenfarms, landbouwgebieden, huizen in Deir al-Balah, en parken en landbouwgebieden, naast militaire posten van (vooral) de Islamitische Jihad.
Israel beweert (zoals altijd) dat de meeste slachtoffers militanten van de Islamitische Jihad zijn. Zoals ook in het geval van eerder oorlogen in Gaza is daar geen bewijs voor. Wel is uit de namen duidelijk dat zeker in twee, of drie gevallen meerdere doden tot één en dezelfde familie behoorden. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat ook woonhuizen doelwit van aanvallen zijn.
Israel ligt intussen voor een tweede dag onder vuur. Er zijn volgens de kant Haaretz meer dan 300 raketten op Israel afgevuurd, waarvan 90% zou zijn onderschept door de ''Iron Dome'', Israels raketafweersysteem. Ondertussen lijken de kansen dat generaal Gantz een kabinet Gantz-Netanyahu zal gaan vormen te zijn toegenomen. De strategie van Netanyahu om een aanval op Gaza te beginnen teneinde zijn hachje te redden zou vruchten af kunnen werpen. 
Gedood werden (de laatste van de tien van gisteren) Jihad Ayman Abu Khater, en vandaag: Wa'el Abdel-Aziz Abdel-Nabi, Khaled Mo'wad Farraj (38), Ibrahim Ayman Abdel-'Aal, Ismail Ayman Abdel-'Aal, Ahmad Ayman Abdel-'Aal, Rafat Mohammed 'Ayyad, met zijn kinderen Islam Rafat 'Ayyad en Amir Rafat 'Ayyad, Suheil Khadr Quneita en Ala' Khadr Quneita, Ala' Shteiwi, (32) Mahmoud Daham Hathat (19), Raed Rafiq Ahmad Sarsawy. Mu'min Mohammed Qaddoum (26), Haytham Hafeth Wafi (22) uit Khan Younis, en Hassan Mo'ammar Kurdi.

(wordt vervolgd)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Proxy oorlog Iran:
De onbetrouwbare islamieten uit Iran zijn de laatste tijd weer volop aanwezig in het dagelijkse nieuws, zo ziet de Islamitische Jihad in Gaza die 100% onder controle van Iran staat, steeds vaker kans om een van zijn grootste vijanden in de regio (Israel) op een achterbakse manier aan te vallen. ze verstoppen zich achter de rug van Hamas, die als echte islamiet mee heult als er zijn voordeel in is te behalen. Niet voor niets dat Israel regelmatig gedwongen is om gericht te reageren op dit tuig van de richel. we kunnen alleen maar BRAVO roepen voor dit kleine maar dappere land Israel. Ze laten zich niet misleiden door de propaganda van de msm of door valse organisaties die pretenderen op te komen voor “onschuldige burgers”. Want de ellende in Gaza hebben de inwoners vooral te danken aan hun eigen leiders, een maffia organisatie van familie clans die zelf baad in weelde en luxe, maar ondertussen de schapen van onderdanen maximaal blijven uitbuiten en daarbij zich alle onnodige ontwikkelingsgeld van diverse organisaties blijven toe-eigenen. Vele miljarden dollars hebben ze zo onttrokken van de arme bevolking; onder bedreiging van terreur en angst heersen ze als koningen in Gaza en de arme bevolking wordt systematisch gedwongen en betaald om terreur uit te voeren naar hun z.g. vijand Israel. Maar de echte vijanden zijn hun eigen (mis)leiders. Elke opstand hiertegen wordt met harde hand onderdrukt. Een verschrikkelijke situatie, die helaas nog steeds wordt ondersteund met ontwikkelingsgeld, komt er ooit een einde aan?

Abu Pessoptimist zei

Hallo anoniem,
Ook dit doorlaten maakt deel uit van een eenmalige actie. Ik zeg BRAVO tegen uw redeneringen Iran als de moderne boeman. In de jaren '50 was het ''de Rus'' die achter elke boom stond, in 2019 is het voor Israeli's en hun supporters het sji'itische Iran dat de sunnitische Islamitische Jihad dirigeert (evenals trouwens het net zo sunnitische Hamas). En dus is Israel gedwongen om regelmatig mensen die liggen te slapen te bombarderen, inclusief hun vrouwen en kinderen. Onder alle omstandigheden een oorlogsmisdaad. Nogmaals BRAVO voor uw onpartijdige redenering. Palestijnse mensen zijn blijkbaar geen mensen, net zoals vroeger de 'commies'. Een laag soort levend iets op wie meervoudige moorden geen misdaad mogen worden genoemd, beesten op twee benen, zoals wijlen Menachem Begin ooit zei.
Ondertussen is de enige ''echte'' bondgenoot van Iran het sji'itische Hezbollah in Libanon en is de ellende in Gaza uiteraard alleen de schuld van de 12 jaar oude blokkade door Israel, totaal los van de vraag of Hamas een goed of slecht bewind voert. Gaza de schuld geven van zijn eigen ellende staat gelijk met mensen in een land waar hongersnood heerst door grote droogte, verwijten dat ze onvoldoende hun handen uit de mouwen hebben gestoken om landbouw te bedrijven.

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...