dinsdag 27 mei 2014

Israelische kolonisten vernielen 30 olijfbomen en 120 wijnranken


Vernielingen van olijfbomen van het dorp Qaryut komen vaker voor. Deze foto is van oktober 2013 (Foto: Ryan Rodrick Beiler/Activestills.org)

In het kader van de berichtgeving over de vrijwel dagelijkse dagelijkse aanvallen van Israelische kolonisten op Palestijnse bezittingen is er vandaag het volgende nieuws: kolonisten van de nederzetting Eli, ten zuiden van Nablus, hebben maandag een dertigtal  olijfbomen vernield van boeren uit het dorp Qaryut. Ghassan Daghlas, de Palestijnse fucntionaris die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de nederzettingen bijhoudt, vertelde het persbureau Ma'an dat de bomen toebehoorden aan Hassan Nimr, Marouh Hamdan, en Othman Suleiman. In het gebied bij Nablus zijn meerdere Joodse nederzettingen gevestigd tussen Arabische dorpen, dit soort gebeurtenissen is daar schering en inslag.
In Al-Khadr, een groot dorp ten zuiden van Bethlehem, lieten Israelische kolonisten maandag hun schapen grazen op privé land van een Palestijn, meldde Ahmad Salah van het plaatselijkecomité tegen de nederzttingen. Salah zei dat ongeveer 120 wijnranken die fruit droegen waren vernield. Zij waren eigendom van een inwoner van Al-Khadr. Volegsn hem hadden kolonisten eerder aanvallen op het gebied uitgevoerd, onder het toeziend oog van Isarelsiche militairen.

1 opmerking:

Carlos Kort zei

Met een een boodschap van God heeft dit niets meer te maken. Zal God deze soort van mensen als uitverkoren uitgekozen hebben dat geloof ik niet. God slaapt ook niet en ziet heus wel wie eerlijk en hard werkend aan zijn doel probeert te komen en wie een looser is. dit is gewoon het werk van loosers mensen die van te voren al hebben verloren, want dat alles berust op een grote leugen. Gods naam te misbruiken om te kunnen stelen dat doet ook alleen maar een looser. die kolonisten, en die Israeli`s zijn oneerlijk, slecht en zwak. ze kunnen niet op eerlijke manier hun doel bereiken en nu doen ze het gewoon met stelen en vernielen.
Ze kunnen nog zo vaak bomen vernielen het is en blijft Palestijns grond gebied, dat ze dat toch niet leren....???? Ze laten hun schapen grazen op een Palestijn zijn grond en toch laat de Palestijn hem met rust al hoe wel hij daar zijn vee niet mag laten grazen, dus wie treed op als een wijs mens en heeft gelijk, ik zou zeggen de Palestijn die heeft gewoon medelijden met een looser. De Israeli`s zullen deze ongelijke strijd verliezen, want ze zijn op het verkeerde paadje, en zijn illegaal en oneerlijk bezig, de hele wereld kijkt toe en doet niets maar zien wel wie de eigenlijke looser is. Cajosh

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...