dinsdag 20 mei 2014

Israel sloopt Bedoeïenenwoningen bij Jeruzalem en boomgaarden van een christelijk vredescentrum

مواطنون يتفقدون أثار هدم الاحتلال لمساكنهم في جبل البابا ببلدة العيزرية (عدسة:بهاء نصر/وفا)
Mahmoud Ibrahim Jahalin bij de resten van zijn huis, dat op 3 april door bulldozers werd platgereden (WAFA)

Israelische bulldozers hebben maandag bouwsels platgereden van Bedoeïenen in het gebied van Eizariyya en E1 ten oosten van Jeruzalem. Vijftien mensen werden als gevolg van de vernielingen dakloos. Sami Abu Ghaliya, de secretaris-generaal van de Jahalim-stam, een Bedoeïenenstam, zei dat Israeli twee kleine gebouwtjes voor menselijke bewoning vernielden, evenals vier gebouwen voor landbouwdoeleinden van zijn familie aan de rand van Al-Eizariya. Veertien mensen werden dakloos. 
De bulldozers vernielden ook twee bouwsels die vee herbergden in het gebied van al-Kasarat in E1. In Jabal al-Baba, een wijk daar vlakbij, werden een tent vernield van Mahmoud Ibrahim Jahalin en twee schuren voor het vee. De tent was een gift geweest, nadat Israelische bulldozers op 3 april al Jahalin's huis hadden vernield
 E1 is een gebied tussen Jeruzalem en de grote nederzetting Ma'ale Adumim. Israel heeft al jaren plannen om dit gebied te bebouwen en zo een aansluiting tot stand te brengen tussen Jeruzalem en deze nederzetting, maar protesten van de internationale gemeenschap hebben dat tot nu toe tegengehouden. Wel worden regelmatig Bedoeïenen die al sinds de jaren '50 in de E1 regio wonen, verjaagd en worden hun onderkomens vernield. Zondag keurde de planningscommissie voor Jeruzalem ook de aanlag goed van een park tussen de Palestijnse wijke n At-Tur en Issawiya dat aansluit op het E1-gebied.
https://shalomrav.files.wordpress.com/2014/05/10372014_564567453661960_551324635489164955_n.jpg

Het terrein van Daoud Nasser voor en na na de operatie van het Israelische leger, waarbij 1500 vruchtbomen werden vernield.

Israelische bulldozers hebben maandag zo'n 1.500 vruchtbomen (olijf-, abrikozen-, appel-, amandel-  en vijgenbomen en wijnranken) vernield van de familie Nassar in Beit Jala bij Bethlehem. De bomen waren meer dan 10 jaar geleden geplant.
Daoud Nasser, een Lutheraan, is directeur van het op zijn land ten zuidwesten van Bethlehem door hem opgerichte vredesproject "Tent of Nations ". Het is vooral een ontmoetingscentrum voor christelijke pacifisten, maar ook andere groepen vonden in de loop der tijd hun weg naar zijn  project. De familie Nassar voerde al geruime tijd een juridische strijd omdat het Israelische leger hen het eigendom betwist van het land at zij al lang in bezit van de familie hebben. Hun succes is tot nu toe nogal matig gebleken.

1 opmerking:

Anoniem zei

zie ook foto's: http://electronicintifada.net/blogs/ben-white/israeli-forces-destroy-1500-fruit-trees-near-bethlehem

Herman

Palestijnse jongen en Israelische student dood door geweld, Israel pakt een dader

Saíd Odeh Israelische soldaten hebben woensdagavond in het dorp Odla ten zuiden van de Palestijnse stad Nablus de 16-jarige Sa id Yousef Moh...