zondag 11 mei 2014

Zo vieren kolonistenkinderen Israels onafhankelijkheidsdag


Ik had het nogal druk de afgelopen dagen en kwam er dus niet aan toe. Maar dit moet toch nog wel even getoond: de viering van Israels Yom Ha'atsmaut (Onafhankelijksheidsdag) in de nederzetting Efrat bij Bethlehem (Voor eventuele Christenen voor Israel onder mijn lezers, dat is de nederzetting van Yohanan Visser die voor jullie in jullie blad altijd al het nieuws 'verklaart' en van Itamar Marcus, van Palestine Media Watch, die om de zoveel tijd bij jullie langskomt om weer eens een boekje open te doen over de bloeddorst  in de regio -van de Palestijnen uiteraard).
Een fotograaf van AFP maakte de hier getoonde foto's waarin te zien is hoe de liefhebbende Israelische ouders hun kindertjes op deze feestelijke 66e onafhankelijksheidsdag lieten tijgeren met volledige bepakking, namaakgranaten lieten werpen, en hen vertrouwd maakten met allerhande wapens.


Granaatwerpen.

In de krant Haaretz herinnerde Gideon Levy ons eraan dat er ook wel eens foto's in omloop zijn (geweest) van kinderen van Hamas die militaristisch paraderen (overigens meestal met houten geweertjes, niet met het echte spul) en dat heel Israel en al zijn fervente verdedigers daar dan altijd schande van spraken.

In de Amerikaans Joodse krant The Daily Forward schrijft Michael Katan iets dergelijks. Namelijk dat op zijn oude Joodse lagere school altijd MEMRI (Middle East Media Research Institute) en Palestine Media Watch (zie hierboven, of hier) er als de kippen bij waren om erop te wijzen dat al dat militarisme iets te maken met het aanwakkeren van haat, wat dan weer een oplossing in de weg stond. Maar dit keer dus ....stilte uit die hoek, want het betrof natuurlijk Joodse kinderen. 
Katan wijst er ook nog even op dat MEMRI en PalWatch (Palestine Media Watch) ook altijd meldden dat de Palestijnen in schoolboeken en dergelijke vergaten de ''groene lijn'' aan te geven, de lijn die de grens (bestandslijn) aangeeft van voordat Israel in juni 1967 de Westoever veroverde en bezette. Tegenwoordig echter, zo blijkt uit recente studies, zijn het vooral de Israelische schoolboeken die die grens weglaten. En waar altijd werd verteld dat de Palestijnen werd geleerd dat de Joodse claims op Israel nergens op waren gebaseerd, schreef Kaplan, leren Joodse kinderen  tegenwoordig dat Palestijnen niet bestaan en eigenlijk pas kort kort geleden werden uitgevonden.
Zo schrijft dus anno 2014 een Joodse Amerikaanse - toegegeven: progressieve - krant.  En laat intussen iedereen vooral gaan nadenken over de vraag wat het zegt over een land als ouders van een  peuter van zo'n jaar of vier geen betere wijze weten om met hem feest te vieren dan door hem te leren hoe je met een machinegeweer om moet gaan.

4 opmerkingen:

Feng Chsang zei

De zachtmoedigen beërven de aarde.
Niet morgen of later, maar op dit moment.

Carlos Kort zei

Ik heb het altijd al gezegd dat de Israelis hun positie misbruiken met het weten dat het westen en USA achter hun staat en hun in alle belangen met alles steunt en hun de kracht geven dat te doen wat ze al geruime tijd doen. Of het nu gerechtvaardigd is of niet interesseert niemand meer. Een feit de Israelis kunnen zich alles permitteren en krijgen nooit op hoge niveau de schuld. Hun praktijken lijken met de dag steeds meer op de Hitlers Nazi praktijken. Ze kopieren Hitlers regiem gewoon, en zetten een schandalige apartheid systeem op, en kommen daar mee weg, zonder straf of sancties. Ze negeren alle reoluties die van de UN tegen hun word uitgesproken en komen daar mee weg, dat wat zich geen ander land kan permitteren, dat lukt Israel wel. Ik vind het helemaal niet zo ongezond dat de Hamas voor hun een opositie is, maar een natuurlijke reactie........ Wie wil nog wel in een depressieve Apartheid leven.....??? Het is niet illegitiem Israel met raketen en bommen te beschieten, als ze al elke dag het Land van de Palestijnen stelen en bezeten dan is een zekere weerstand wel heel denkbaar...of niet...??? Cajosh

Abu Pessoptimist zei

Nou nou Carlos,
Er is veel wat niet deugt met Israel en de manier waarop het Westen met Israel omgaat, maar dat ze ''Hitlers regime kopiëren'' is toch wel een paar forse stappen te ver. Iets minder overdrijving kan geen kwaad.

Anoniem zei

Al is het wel zo dat die 'forse' stappen met de dag kleiner worden ...

Anton

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...