maandag 26 mei 2014

Groen licht voor 50 nieuwe woningen in Oost-Jeruzalem

Har Homa (<B><font size=2>Exclusive Jewish Colony</font></B>): General view taken from Bethlehem #2
Har Homa gezien vanaf Bethlehem. Foto Palestine Remembered. De foto is van 2007, Har Homa is sindsdien nog een stuk massaler geworden.

De gemeente Jeruzalem heeft, terwijl de paus bezig is zijn bezoek aan Israel af te ronden, de bouw goedgekeurd van 50 nieuwe woningen in bezet Oost-Jeruzalem. De nieuwe huizen komen in vijf nieuwe flatgebouwen in de nederzetting Har Homa, die uitkijkt op Bethlehem, zo vertelde het lid van de gemeenteraad Yosef Pepe Alalu aan het persbureau AFP.
De bouw van de inmiddels uitgestrekte nederzetting Har Homa (Isarel spreekt van ''een wijk van Jeruzalem'')  begon in 1997 op een bosrijke heuvel die voor de Palestijnen Jabal Abu Ghneim heet. De aankondiging van het nieuwe bouwplan is de eerste sinds de ''vredesbesprekingen'' vorige maand op niets uitliepen. Tijdens de negen maanden dat de besprekingen duurden, bouwde en/of keurde Israel de bouw goed van het recordaantal van bijna 14.000 nieuwe woningen in bezet gebied.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...