zaterdag 10 mei 2014

Voorafgaand aan pausbezoek weer kerk in Jeruzalem beklad


De muur van de bekladde St. Joriskerk (Foto AFP)

Onbekenden hebben vrijdag de muren beklad van een kerk in Jeruzalem, ondanks opgevoerde veiligheidsmaatregelen van de Israelische politie in verband met het bezoek van de paus, later deze maand. De betreffende kerk was de kerk van St. Joris, een orthodoxe kerk, vlakbij een ultra-orthoxe Joodse wijk.  Er was op de muur geschreven: ''Koning David voor de Joden... Jezus is rotzooi... Prijskaart''    
Op een huis in de Oude Stad was bovendien de tekst 'Dood aan de Arabieren'' geschreven, terwijl bij een appartement in West-Jeruzalem hakenkruizen werden aangetroffen.
Maandag was het Notre Dame complex van de katholieke kerk doelwit geweest, met teksten als ''Dood aan de Arabieren en christenen en aan iedereen die Israel haat''. De Latijnse patriarch van Jeruzalem had naar aanleiding van deze laatste prijskaart-gebeurtenis de bezorgdheid van de diverse prelaten overgebracht over het gebrek aan veiligheid en aan actie van de Israelische politiek.
De Israelische regering wijdde woensdag een spoedzitting aan het fenomeen en meldde dat eventuele daders hard zullen worden gestraft. De Israelische media berichtten vrijdag dat de binnenlandse geheime dienst Shin Bet vreest dat rechtse groepen de aandacht van de media zullen willen trekken met het opvoeren van de aanvallen voorafgaand aan het pausbezoek. De paus begint zijn bezoek 24 mei in Jordanië en is op 25 en 26 mei in Palestina en Israel. Volgens woordvoerder Micky Rosenfeld van de Israelische politie is de waakzaamheid opgevoerd.

Geen opmerkingen: