donderdag 24 juli 2014

Israel mikt op ziekenhuizen en scholen, totaal aantal slachtoffers nu boven de 800

An Israeli artillery unit fire towards the Gaza Strip from their position on Israel-Gaza border, on July 21, 2014.<span class="s1"> Israeli attacks have killed 550 Palestinians in the current offensive, most of them civilians. (Yotam Ronen/Activestills.org)
Artillerie-eenheid aan de grens met Gaza. (Activestills.org/Yotam Ronen).Israel laat kennelijk zware artillerie schieten op bevolkingscentra, hoewel de nauwkeurigheid van dit soort wapens niet erg groot is.

Update 23.30 uur. Israel heeft donderdagavond een ziekenhuis gebombardeerd. Een peuter van tweeëneenhalf, Ibrahim al-Sheikh Omar die in de Intensive Care lag,  kwam daarbij om, terwijl 30 mensen gewond raakten. Twee dagen eerder werden vier mensen gedood en 60 gewond bij de beschieting van het Aqsa-ziekenhuis in Deir al-Balah.Intussen kwamen bij luchtaanvallen in het zuiden van de Gaza-strook nog zeker 18 mensen om, waarmee het dodental voor de hele dag op 116 kwam, volgens een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza. Het totaal sinds het begin van Israels aanvallen stijgt nog en staat nu volgens de laatste cijfers op tenminste 802 doden en meer dan 5.200 gewonden.
Eerder  op de dag voerde Israel een granaatbeschieting uit op een UNRWA-school in Beit Hanoun die dienst deed als schuilplaats voor van elders gevluchte Palestijnen. Een woordvoerder van UNRWA in Gaza, Adnan Abu Hasana, zei dat de organisatie van tevoren geen waarschuwing had ontvangen. Tenminste 17 mensen werden gedood en ruim 200 gewond. Naar verdere slachtoffers werd later in de middag nog gezocht. De school bood vooral onderdak aan ouden van dagen, vrouwen en kinderen, aldus de UNRWA-woordvoerder. 
Het was de vierde keer in twee dagen dat Israel een school bombardeerde die dienst deed als schuilplaats.  Tijdens de Cast Lead-campagne van 2008-2009 bombardeerde Israel ook een keer een terrein dat grensde aan een UNRWA-school. Daarbij kwamen toen 41 burgers en één strijder om het leven.
Hamas meldde eerder op de dag dat het acht Israeli's had gedood en de Islamitische Jihad meldde later op de dag dat het vier Israeli's had gedood in een hinderlaag. Israel heeft donderdag geen nieuwe verliezen gemeld. Het totaal staat daar op 32 doden, 134 gewonden en één vermiste soldaat.  

Als illustratie bij dit item een drietal foto's van protesten van Palestijnen op de Westoever en in Israel zelf tegen de slachting in Gaza. Dit is foto 1: een wake in Nablus op 14 juli (Ahmad al-Bazz/Activestills.org) 

 Chris Gunness, een andere woordvoerder van  UNRWA, meldde dat ook drie UNRWA-onderwijzers bij beschietingen werden gedood. Het ging om twee vrouwen die thuis werden gedood en één man die omkwam met zijn hele gezin. Deze en en andere aanvallen brachten het voorlopige aantal doden van donderdag op minimaal 80. Het totaal sinds de aanvallen op 8 juli begonnen, staat nu op 777 doden en 4500 gewonden, meldde het ministerie van Gezondheid in Gaza via Twitter. 
Brazilië heeft donderdag besloten zijn ambassadeur uit Israel terug te trekken uit protest tegen het ''disproportionele gebruik van geweld door Israel'' in de Gaza Strook. Eerder riep Ecuador zijn ambassadeur al terug.

Foto 2: demonstratie in Jaffa, op 21 juli (Activestills.or/Keren Manor)

Foto 3: Betoging in Ramallah, 17 juli (Shadi Hatem./APA) 

Vanavond, donderdagavond, is het Lailat al-Qadr, de belangrijkste en heiligste avond in de maand Ramadan. Israel heeft in het kader daarvan alle toegangen tot Jeruzalem afgesloten, zodat de gelovigen van de Westoever en rondom Jeruzalem niet naar de Aqsa moskee kunnen om er te bidden. Het checkpoint bij Bethlehem is dicht en het Qalandia checkpoint is afgegrendeld met hekken en nog een extra versperring.
Temidden van het geweld werd donderdag Reuven Rivlin geïnstalleerd als president van Israel, als opvolger van Shimon Peres.

2 opmerkingen:

H. Kremers zei

Komt er van als je je in laat met moordenaars en terroristen, hen nota bene kiest om te leiden/lijden en je antisemitisme beoefent en aanwakkert alleen maar omdat het in dat vod, de koran staat, een jachtakte van moslims, als je wapens in ziekenhuizen, scholen, moskeeën en woonwijken opstelt en accepteert dat Hamas kinderen en babys als schild gebruikt, altijd door jullie ontkent. Hen financiert met honderden miljoenen dollars en Euro's en als een schoothond achter de Verenigde Nazi's, een weerzinwekkende antisemitische bende van moordenaarsstaten als N. Korea, Iran en Qatar aanhobbelt.

Het schorem dat jullie verdedigen:
http://www.youtube.com/watch?v=QBvhHE8ePxg

Jullie linksen/socialisten komen in actie als het Israël betreft omdat het antisemitisme ingebakken zit in het socialisme, een totalitaire, fascistische ideologie, maar voor de slachtingen in omringende landen en Afrika zijn jullie doof en blind, interesseert jullie niet want jullie haten de westerse civilisatie evenzeer als moslims en heulen daarom met iedere moordenaarsbende in het MO zoals afgelopen demonstraties weer was te zien in Nederland, Parijs, enz waar nazisymbolen werden getoond en vlaggen van ISIS en jullie linksen liepen braaf mee. Tussen jullie haat tegen Joden en die van de bendes van Hitler is geen verschil alleen laten jullie moslims Joden afslachten en terroriseren met jullie geld aan de bendes. Kun je zeggen dat je onschuldig was en van niets wist of dat alles een 'tragische vergissing was'. Aangezien jullie kennis hebben van het verleden, maar niet willen weten zijn jullie verantwoordelijk voor alle ellende in het MO en voor de terreur tegen Joden. Tussen jullie en Hitler's aanhang is al lang geen verschil meer.

Abu Pessoptimist zei

Nou, H. Kremers, u haalt de boel leuk door elkaar. Uw taal is die van een volleerde fascist, maar u zegt dat niet u, maar ''wij'' de leerlingen van Hitler zijn (wie is hier eigenlijk de 'wij' die u aanspreekt met 'jullie'? - ik maak dit blog helemaal alleen).

Het blijft toch altijd wel verrassend, om door ultra-rechtse types als u te worden ingedeeld bij de hordes waarvan uzelf zich het erfgoed hebt toegeëigend, ondertussen voor zoete koek alle onzin slikkend waarmee Israel - zoals we dat intussen wel gewend zijn - zijn oorlogsmisdaden probeert te rechtvaardigen (babies als menselijk schild (!)). Ik blijf het een interessante Umwertung vinden. (Ook al omdat steeds vaker rechtse niet-Joden, linkse Joden die zich tegen de schandalige slachtpraktijken van Israel verzetten, voor antisemiet uitmaken).