zondag 6 juli 2014

Israel houdt verdachten moord op Palestijnse tiener aan

Update. Reuters meldt op gezag van Israelische media, dat er verdachten zijn gearresteerd in de zaak van de ontvoering van de Palestijnse tiener Muhammad Abu Khdeir die in een bos buiten Jeruzalem levend werd verbrand. Er zouden zes mensen zijn opgepakt.
Volgens berichten op Twitter gaat het om mensen uit Bet Shemesh, uit de nederzetting Adam en uit Jeruzalem. Zij zouden ook verantwoordelijk zijn geweest voor de - mislukte - eerdere poging de 9-jarige Musa Zalloum te ontvoeren. In Israel is nog steeds aan gag order (censuur) van kracht betreffende deze zaak, zodat verdere details niet officieel kunnen worden bevestigd 

Eerder zette Ali Abunimah (Electronic Intifada)  op zijn blog de bovenstaande video van de kidnapping van de vermoorde tiener Muhammed Abu Khdeir uit Shu'afat in Jeruzalem. Het is een opname van een bewakingscamera waarop duidelijk de gezichten te zien zijn van twee kidnappers. De opname die Abunimah toont is een opname die gemaakt is met een mobiele telefoon op het moment dat Israelische politiemannen de originele opname bekijken in het huis van de familie Abu Khdeir op de laptop van de vader van Muhammad. De laptop is na het bekijken door de politie in beslag genomen.
Abunimah liet ook eens still zien van de originele opname, die op internet cirkuleert, waarin de gezichten van de ontvoerders duidelijk herkenbaar zijn.
De opnames maken de boosheid van de familie Abu Khdeir nog begrijpelijker over het feit dat de vader van Muhammad aanvankelijk onder druk werd gezet om een verklaring bij de politie af te leggen dat zijn zoon was gedood tijdens een familieruzie, of uit  ''eerwraak'' omdat hij homo zou zijn (wat hij niet was). De familie heeft steeds gezegd dat extremistische Joden achter de moord zaten en dat daar volop bewijzen voor waren.  Vader Abu Khdeir zei nog vrijdag in een interview met YNet dat hij wilde dat de politie net zoveel aandacht aan de zaak gaf als aan die van de vermoorde Joodse tieners en dat hij verwachtte dat de huizen van de daders, net als bij de daders van die zaak, zouden worden opgeblazen.
The mother of Tarek Abu Khdeir (portrait), the 15-year-old cousin of the murdered Palestinian youth Mohammad, shows a picture of her son, she took of him at the hospital after he was assaulted by Israeli police in East Jerusalem on July 5, 2014. (AFP Photo / Ahmad Gharabli)En intussen is er ook nieuws van Abu Khdeir's door de politie volledig in elkaar getremde (achter)neef Tariq. De politie vroeg zondagmorgen bij de rechter om verlenging van het arrest van de 15-jarige jongen. De rechter liet hem echter vrij, zij het dat hij negen dagen huisarrest heeft (hij mag Shu'afat niet meer in en moet nu kamperen bij een oom) en dat zijn ouders 3000 shekel boete moesten betalen (zo'n 600 euro). Bij deze milde uitspraak heeft ongetwijfeld meegespeeld dat Tariq Amerikaans staatsburger is en dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ''diepe bezorgdheid'' heeft geuit, tezamen met een afkeuring van elke vorm van geweld.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

= After brutal police beating Palestinian-American Tarek Abu Khdeir sentenced to home arrest without charge =

+ video (36 sec) Tarek Abu Khdeir speaks moments after his release about his beating and arrest.

http://mondoweiss.net/2014/07/palestinian-american-sentenced.html

Herman

Elisabeth zei

"Police are also investigating suspicions that the six were also linked to the attempted kidnapping of 9-year-old Mussa Zalum, less than a day before Abu Khdeir was abducted and killed. Complaints lodged with police following that attempted kidnap were disregarded, it emerged on Sunday."

Zoals ik al eerder schreef: Wat de politie aan de media vertelde over de zogenaamde kidnappoging een dag eerder op het jongere broertje van Mohammed ging waarschijnlijk gewoon over de Zalloum familie. En dit is wat de politie daarover vertelde:


"When they asked him (de vader) to file a police complaint, he said he would, but that he would come down to the police station later on to do so in order to be able to comfort his son. He never showed up, police said, who contacted him several times asking him to file the complaint – but to no avail.”

Dat is wel een verschil met:

"Complaints lodged with police following that attempted kidnap were disregarded, it emerged on Sunday."


Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Ik denk dat je gelijk hebt. Als de kidnappers van Muhammed Abu Khdeir niet zo achteloos te werk waren gegaan en hadden gezorgd dat zijn lichaam nooit gevonden werd, zou deze zaak nooit zijn opgelost. Z0e gaan toch niet achter de mannen aan die Tariq Adeli kidnapten bioj Nablus en zijn been er met een bijl ongeveer afhakten?

Elisabeth zei

Dat is zo'n gruwelijk geval! Maar ik heb er zelfs in Haaretz bijvoorbeeld niets over gelezen. Maar misschien heb ik het gemist.

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Haaretz heeft er niets over gemeld. Het is tijd dat we ons gaan realiseren dat de Israelische pers in een aantal opzichten gewoon een instrument in handen van de overheid is. Ook Haaretz. Kritiek op het functioneren van de staat en het rechtssysteem is er wel, maar rapporteren over de bezette gebieden .. ho maar. En nu met de opstand die gaande is in de Palestijnse steden en dorpen in Galilea? Opnieuw geeft Haaretz niet thuis (of in ieder geval nauwelijks). Kritiek op de de schandelijke manier waarop de familie van de vermoorde Muhammad Abu Khdeir is behandeld? Niets van gelezen.
Misschien moet iemand daar maar eens wat over gaan schrijven. Heeft Israel wel een kritische pers? En tot hoever gaat dat dan wel?
(sorry voor de tikfouten in mijn vorige reactie, overigens. Haast).

Carlos Kort zei

Ik vind deze hele zaak schandalig het druipt maar zo van de Corruptie, en Israel wil zich met trots een democratische staat noemen. Ja maar dan een corrupte democratische staat. Dan liever een dictator staat waar alles eerlijk toe gaat en waar een mens rechten heeft. De Israelis willen alles Controleren en bezetten terwijl ze niet instaat zijn mensenlijke situaties te creeeren. Dat klingd naar een Failstate.
Het stinkt huizen hoog naar corruptie, maar het was altijd al zo en de hele Israel Palestina verhouding was zo wie zo altijd al heel Illegaal en crimineel.de israelische staat is op corruptie opgericht en diefstal van palestijnse grondgebieden tot stand gekomen. USA is net zo en die willen andere de democratie leren en wat mensen rechten zijn. Precies daar begint de corruptie al je moet corruptie aan wenden om die criminelen handelingen als legaal door te willen zetten.....Cajosh

Egyptische president el-Sisi heft uitzonderingstoestand op

El-Sisi (Wikipedia) De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft aangekondigd dat de sinds 2017 bestaande, in het hele land geldende u...