dinsdag 1 juli 2014

Tiener gedood in Jenin, huizen verdachten opgeblazen en Gaza gebombardeerd

yousef_abu_zagha_jenin.jpg
Israelische militairen hebben in de nasleep van het vinden van de drie lichamen van de ontvoerde Israelische tieners Gilad Shaar, Eyal Yifrach en Naftali Fraenkel opnieuw een Palestijnse tiener doodgeschoten. Ditmaal betrof het de 16-jarige Yousef Abu Zagha uit het vluchtelingenkamp bij Jenin. 
Het Israelische leger noemde hem een ''lid van Hamas'' en voegde eraan toe dat hij op het punt stond een ''explosief'' naar de soldaten wilde gooien die hem kwamen arresteren. ''De soldaten openden daarop het vuur en bevestigden dat hij werd getroffen;'' aldus de woordvoerster.
Palestijnen ter plaatse zeiden dat Yousef  werd doodgeschoten door undercover agenten nadat hij terug kwam van het halen van eten voor zijn familie om de vasten van Ramadan te breken. Er werd meerdere malen van kort afstand op hem geschoten en hij was op slag dood, volgens deze getuigen. Ik, AbuP. voeg eraan toe dat het buitengewoon onwaarschijnlijk is dat een 16-jarige  een actief lid is van de militaire arm van Hamas en over handgranaten beschikt. Dit is gewoon weer zo'n incident zoals ze zich elke week ongeveer voordoen en waarnaar nooit een onderzoek naar zal worden uitgevoerd. Lees het recente Amnesty rapport ''Trigger happy''. Het doodschieten van Youssef Abu Zagha vond plaats tijdens een razzia in het Jenin kamp waarbij drie anderen werden gearresteerd en waarbij clashes met de troepen plaatsvonden.
De ontdekking dat de drie ontvoerde Israelische tieners dood waren, werd gisteren gevolgd door het opblazen en in brand steken van de huizen van families van de de twee mannen die de Israelische geheime dienst Shin Bet als verdachten heeft aangemerkt, Marwan Qawasmeh en Amar Abu Eisha  uit Hebron. 


Hte huis van Abu Eisha wordt vernield.

Ook in Hebron braken clashes met de Israelische militairen uit, rond dit opblazen en afbranden van de huizen. Het vernielen van de huizen van ''verdachten'' (van wie de schuld overigens niet is vastgesteld), is een terugkeer naar praktijken die na de verovering van de Westoever in 1967 heel regelmatig is toegepast, maar die ion 2005 was afgeschaft. Volgens B'tselem waren toen 664 op deze manier verwoest. Het opblazen van huizen van verdachten in bezet gebied zonder dat daar een militaire noodzaak voor is, is overigens een oorlogsmisdaad.
Afgezien van dit opblazen van de huizen, werd ook een strafactie uitgevoerd in de Gaza-strook. De Israelische regering gaat er namelijk vanuit dat Hamas achter de ontvoering en dood van de drie tieners zat, hoewel daar voor zover bekend geen enkele bewijs van is. De Israelische luchtmacht voerde de afgelopen nacht in een klein uur tijd niet minder dan 34 luchtaanvallen uit, maar daarbij werden kennelijk doelen gekozen in minder dicht bevolkte gebieden, want er werden slechts vier gewonden gemeld..  
Four wounds in extensive Israeli strikes on Gaza
Bommen op Gaza.  

De luchtaanvallen op Gaza kwamen na een drie uur durende bijeenkomst van het Israelische ''veiligheidskabinet'' die volgens de Israelische kranten onbeslist eindigde. Volgens YNet wilde minister van Economie Naftali Bennett (HaBayit HaYehudi) een hele zware aanval op de Gaza-strook en botste hij tijdens de vergadering nogal heftig met de ministers Moshe Ya'alon van Defensie, Yair Lapid van Financiën en Tzipi Livni van Justitie, die een wat beperktere actie tegen Gaza voorstonden. Premier Netanyahu zei dat een ''krachtige actie'' nodig was, maar gaf daar geen concrete invulling aan. Waarna uiteindelijk werd besloten tot het bombarderen van wat Israel militaire doelen noemt.    
Het bombardement van Gaza werd gevolgd door het afschieten van vier raketten vanuit Gaza. Daarvan beschadigde ere een een paar auto's bij de Regional Raad van Eshkol, en veroorzaakte een andere een brandje bij een verpakkingsfabriek. Niemand raakte gewond. 3 opmerkingen:

Feng Chsang zei

Verdacht
Verdacht is toch verdacht?
Stel je voor dat er in heel de wereld zo met verdachten zou worden omgegaan. De helft van de wereldbevolking zou het loodje leggen om er de volgende dag achter te komen dat het een ander was die het gedaan heeft.
Dit is een teken dat het Israëlische politieke en juridische apparaat door zijn eigen leugens geestesziek is geworden.
En... Deze door propaganda veroorzaakte hysterie kan nog steeds deel zijn van een valse vlag operatie; het past té goed in het politieke spel van Israël om de vereniging van Hamas en Fatah te ondermijnen.

Feng Chsang zei

(Vervolg Verdacht)
...nog steeds deel zijn van een valse vlag operatie;
Met het vermoorden van deze drie teenagers zou Israël dat kunnen bewerkstelligen. Op een bepaald punt immers imploderen op ideologie gesteunde politieke systemen en zijn dan meedogenloos.

Feng Chsang zei

(Vervolg Verdacht #3)

Dit zei Hitler:
"Die Menschen werden jede Lüge glauben, vorausgesetzt sie ist groß genug."

Dit zei Joseph Goebbles:
“Let me control the media and I will turn any nation into a herd of pigs”

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...