maandag 14 juli 2014

Israeli's schieten man in district Hebron dood tijdens demonstraties tegen slachting in Gaza


Israelische soldaten hebben in het dorp Samu in het Hebron district in den nacht van zondag op maandag een Palestijn doodgeschoten tijdens een demonstratie tegen de slachtpartij in Gaza. Het slachtoffer, de 22-jarige Munir Ahmad Badarin, werd in de onderbuik een dij geraakt. Omstanders zeggen dat de militairen 40 minuten lang verhinderden dat ambulance-personeel hem naderde. Daarna bleek Badarin te zijn  doodgebloed. 
Badarin was het eerste dodelijke slachtoffer dat viel tijdens demonstraties op de Westoever tegen Israels optreden in Gaza. Maar eerder vielen al tientallen gewonden bij botsingen met politie en leger in onder meer Jeruzalem, Hebron en Bethlehem. Daaronder waren ook gewonden met schotwonden van scherpe munitie.  Maandag waren er ook weer twee gewonden met kogelwonden. In Beit Ummar  werden de 21-jarige Mahmoud Yasser Muhammad Breghith in een been geschoten en de 20-jarige Mahmoud Nasser Juma Hitawi in een voet.

Intussen ging Israels campagne van arrestaties in de Westoever gewoon door. In  Nablus, Salfit, Tulkarem, Ramallah en Hebron werden 11 Palestijnse parlementariërs geliëerd aan Hamas opgepakt. In Hebron werden ook tenminste tien anderen gearresteerd. Het totaal aantal arrestaties van de ''Operatie Brothers Keeper"' ligt ergens tussen de 700 en 800.

Geen opmerkingen: