zaterdag 5 juli 2014

Ontvoerde Palestijnse tiener werd levend verbrand

 De begrafenis van Muhammad Abu Khdeir (AFP)

De voorlopige uitslag van de sectie op het lichaam van de vermoorde 16-jarige Muhammad Abu Khdeir heeft uitgewezen dat zijn ontvoerders hem levend hebben verbrand. Dat heeft een Palestijnse functionaris vrijdag laat bekendgemaakt.
Procureur generaal Muhammad Abd al-Ghani Uweili vertelde het persbureau Ma'an dat sectie van Abu Khdeir's lichaam heeft uitgewezen dat er roet in zijn longen en luchtpijp, wat erop wijst dat hij nog leefde en ademhaalde toen hij verbrand werd. De jongen had ook een hoofdwond, maar hij stierf als gevolg van de complicaties van het verbanden, zei Uweili. De autopsie werd uitgevoerd in het Israelische Abu Kebir instituut in het bijzijn van de Palestijnse lijkschouwer dr. Sabir al-Aloul, de directeur van het Instituut voor Forensische Geneeskunde van de al-Quds Universiteit. De einduitslag van de sectie wordt later bekendgemaakt, aldus Uweili.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Weet je wie ook kinderen levend lieten verbrandden? De Moffen.

Anton

Daniella van den Akker zei

Abu wat maakt van mensen monsters?

Abu Pessoptimist zei

Daniella,
Ik weet niet alles, maar misschien zijn mensen al monsters. En worden ze alleen door een flinterdun laagje beschaving soms nog wat in toom gehouden.

Daniella van den Akker zei

Anton ik weet nog wel meer volkeren

Anoniem zei

Anton, dus kolonisten gebruiken nazi methoden?

Jeroen

Elisabeth zei

Anton, jij zingt eigenlijk altijd maar hetzelfde liedje: Je stopt steevast een vergelijking tussen Israeli's en Nazi's in je commentaar. Het lijkt soms wel alsof het hele conflict je vooral interesseert vanwege de mogelijkheid om deze vergelijking te kunnen maken. Op mij komt het een beetje obsessief over. Er valt toch echt wel meer over te zeggen dan altijd maar weer diezelfde uitgekauwde vergelijking?

Anoniem zei

Ach Elisabeth, als de vergelijking niet zo apert zou zijn zou je misschien een punt hebben maar nu komt het mij een beetje voor dat je me verwijt dat ik een beestje dat loopt als een eend en zwemt als een eend en kwaakt als een eend een eend noem.

Wat valt er volgens jou nog meer te zeggen over het verbranden van kinderen door burgers die daar ongestraft mee weg zullen komen?

Wat valt er nog meer te zeggen over het (bijna) dood slaan van kinderen door politieagenten de daar ongestraft mee weg zullen komen?

Wat valt er nog meer te zeggen over het martelen van zonder proces opgesloten (ook minderjarige) Palestijnen door politie en leger die daar ongestraft mee weg zullen komen?

Wat valt er nog meer te zeggen over het keer op keer doodschieten van ongewapende Palestijnen door Israelische militairen die daar keer op keer ongestraft mee weg zullen komen?

Wat valt er nog meer te zeggen over het steeds opnieuw bombarderen van de bevolking van Gaza waar Israel weer ongestraft mee weg zal komen?

Wat valt er nog meer te zeggen over het herhaaldelijk en systematisch schenden van VN resoluties en de Geneefse conventie waar Israel steeds weer mee weg komt?

Het zijn geen incidenten Elisabeth. Het is geen klein groepje Israelische extremisten dat dit keer op keer doet Elisabeth. Het is geïnstitutionaliseerd. De Israelische samenleving is ermee doordrenkt, het wordt de kinderen met de paplepel ingegoten.

Een eend is een eend, Elisabeth.

Anton

Trees zei

Ik wil graag op Anton en Elizabeth reageren. Ook ik heb last van de constante vergelijkingen met de nazi's. Ik hoop dat ik uit kan leggen waarom. Ten eerste, op vele plekken in de wereld worden mensenrechten op gruwelijke wijze overtreden. de wreedheid is vaak niet voor te stellen. Daar hebben Israeli's geen monopolie op.
Ook denk ik dat, als je constant vergelijkinge maakt met de gruwelijkheden van het nazi-regime, je altijd aan het kortste eind trek. Zoals in discussies over Israel, de pro-Israeli's altijd de holocaust gebruiken als dooddoener, zo vind ik dat ook de andere kant deze niet moet gebruiken. Ik hoor vaak van mensen die Israel/Palestina bezoeken dat ze zo verbaasd zijn dat het Joodse volk niets geleerd heeft van de holocaust en "ze doen nu hetzelfde als hen aangedaan is". Onzin. we moeten Israel beoordelen zoals we ieder land beoordelen wanneer het om schenden van mensenrechten gaat.Ik vraag altijd aan mensen als ze deze opmerking weer eens maken wat de Israelische soldaten die aan de checkpoints staan, jongen jongens en meisjes, te maken hebben met de holocaust. Ze staan daar een heel volk te intimideren, maar ik geloof niet dat ze dit doen vanwege de holocaust, dit doen ze omdat ze het kunnen. Omdat ze geleerd hebben dat Palestijnen geen mensen zijn, of omdat het ze geen moer interesseert. En de internationale gemeenschap staat het toe, omdat die constant herinnerd wordt aan die vreselijke holocaust. we moeten daarmee ophouden. Ook de holocaust is misbruikt om Israel's daden goed te keuren.Laten we beginnen om Israel te beoordelen op wat ze nu doen. En dat is niet erg fraai.Zelf heb ik 3 jaar geleden Auswitz bezocht, en het was vreselijk. Maar een week of wat later was Netanyahu daar ook, en voor de poorten van Auswitz hield hij een speech,waarin hij constant de holocaust aanhaalde. Ik ging over mijn nek, en vond dit zo grof. Over de rug van de slachtoffers je eigen misdaden goedpraten. Ik denk dat velen zich zouden omdraaien in hun graf.

Abu Pessoptimist zei

Trees,
Ik ben het 100% met je eens. In gedachten omhels ik je. (En voor zover ik mijn familie uit beschrijvingen ken, denk ik dat velen zich inderdaad in hun graf zouden omdraaien als ze dit meemaakten. Gelukkig zijn er hier en daar ook nog levenden die zich erover opwinden).

Elisabeth zei

Beste Anton,
Je noemt het ongestraft verbranden en (bijna) dood slaan van kinderen, het martelen van zonder proces opgesloten minderjarige Palestijnen, het keer op keer doodschieten van ongewapende Palestijnen en bombarderen van de bevolking van Gaza, het herhaaldelijk en systematisch schenden van VN resoluties en de Geneefse conventie, en je hebt daar dan niets meer over te zeggen dan dat het precies is wat de Nazi’s deden. Ik denk dat er veel meer en veel interessantere dingen over te zeggen zijn dan die eeuwige vergelijking van jou. Dingen die ingaan op de omstandigheden en achtergronden die nu gelden bijvoorbeeld, zoals Maarten-Jan doet. Jouw hele Nazi vergelijking voegt absoluut niets toe. Voor de rest schaar ik mij volledig achter de reactie van Trees.

Daniella van den Akker zei

Trees ik denk niet dat het zo eenvoudig is om op te houden met het aanhalen van nazis en holocaust. Het doet me denken aan een goede vriend in de Sinai die in 2003 verzuchtte "ik dacht dat we klaar waren met die oorlogen." Maar verder sta ik achter je betoog. Ik wou dat iedereen avhter je betoog ging staan dan waren we inderdaad klaar met die oorlogen. Het internationaal recht en de mensenrechten zijn loze kreten geworden van een voorbij wereldbeeld.

Trees zei

Hoi Danielle. Ik ben het eigenlijk niet met je eens. Ik denk juist dat internaitonaal recht en mensenrechten juist heel levend zijn, en dat we ons moeten houden aan deze principes. Internationaal recht is bedacht na vele oorlogen en dit recht is bedacht om te voorkomen dat er onrechtvaardigheid geschied. Nou is het met deze dingen zoals met alles wat je afspreekt, het moet in praktijk gebracht worden. Afspraken zijn niet genoeg. Dus staten, mensen die zich niet aan dit internationaal recht houden en mensenrechten niet naleven, meoten op de een of andere manier gedwongen wroden om dit te doen. Voor mij is interntionaal recht en mensenrechten de standaard en de toetssteen van waaruit je gaat denken. Ook denk ik dat het neit zo moeilijk is om Israel neit in verband te brengen met de europese geschiedenis. Gewoon niet doen. Gewoon kijken waar Israel het internaitonaal recht overtreedt, en waar men mensenrechten schendt. En nogmaals, dat beoordelen zoals je dat bij ieder beoordeelt die dit doet. Ik denk niet dat we op zo'n manier geen oorlogen meer hebben, maar het maakt de dingen wel duidelijker.(Sorry, ik schrijf veel de laatste paar dagen, maar het is een manier van mij om een beetje af te reageren).

Egyptische president el-Sisi heft uitzonderingstoestand op

El-Sisi (Wikipedia) De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft aangekondigd dat de sinds 2017 bestaande, in het hele land geldende u...