zondag 13 juli 2014

Opnieuw protesten in Jeruzalem en op de Westoever tegen de slachting in Gaza


Ook in Israel zelf waren protesten. Honderden protesteerden zaterdagavond in Jaffa tegen de slachting in Gaza. (Arab 48)

De voortgaande Israelische bombardementen van Gaza hebben opnieuw tot protesten en rellen geleid tgelokt in Oost-Jeruzalem en de Westoever. Nadat het vrijdag al op veel plaatsen onrustig was geweest, waren er zaterdag opnieuw clashes in Oost-Jeruzalem bij de Damascus poort, in Abu Dis, Shu'afat, Issawiya en bij het Qalandiya checkpoint. Alleen al in Issawiya vielen 10 gewonden.
Ook in Bethlehem, bij de weg Bethlehem-Hebron, waren botsingen met het Israelische leger dat ''rubberkogels'' en traangas afvuurde om de de menigte te verspreiden.  Een traangasgranaat kwam terecht in een huis. Acht leden van een familie kregen ademhalingsproblemen. Bij eerdere onlusten, zaterdag, werd een jongen met scherpe munitie in zijn been geschoten.
Botsingen vonden ook plaats in Hebron, zowel in de stad als er omheen  de stad en in plaatsen in het Hebron-district als Beit Ummar, Idhna, en de vluchtelingenkampen Al-‘Arroub en Al-Fawwar.
In Hebron schoten de Israeli's met scherp zowel als met ''rubberkogels'' en traangas. Er vielen diverse gewonden, zowel door rubberkogels als scherpe munitie. In Halhul waar botsingen plaatsvonden in het noorden van de stad, kregen tientallen last van ademhalingsproblemen als gevolg van traangas, terwijl tenminste vier anderen met scherpe munitie in hun benen werden geschoten. Eén liep een schotwond op in de dij, een ander kreeg een traangasgranaat in zijn gezicht. Het leger verrichte vijf arrestaties in Hebron, Sa'ir en Barta'a ash-Sharqiya.
Update: Zondagmorgen vielen 20 gewonden bij botsingen op de Haram al-Sharif (Tempelberg) toen Israelische politie de Palestijnen van het complex verjaagde en het vervolgens sloot voor moslims. Kort daarna braken nieuwe clashes uit toen een groep ultra-rechtse Joden onder leiding van Yehuda Glick, één van de activisten die de moskeeën op de Haram, al-Sharif wil opblazen om er weer een tempel te bouwen, onder politiebegeleiding het complex op kwam. (einde update).  

1 opmerking:

Anoniem zei
= Nederlands kabinet kiest kant van de bezetter
13 juli 2014

Als het al niet duidelijk was, is het deze week toch wel erg duidelijk naar buiten gekomen: het Nederlandse kabinet – bij monde van de premier en de minister van buitenlandse zaken – is van mening dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen tegen raketaanvallen uit de Gazastrook. Wat een boter op het hoofd heeft het gemiddelde kabinetslid... =

http://khamakarpress.com/category/artikel-khamakarpress/

Herman

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...