donderdag 3 juli 2014

Israelische politie speelt smerig spel met familie vermoorde tiener en laat na verdachten op te pakken

In de rouwtent voor Muhammad Abu Khdeir.

De Israelische politie, en de Israelische autoriteiten in het algemeen, spelen een opmerkelijk smerig spel rond de moord op de 16-jarige Muhammad Abu Khdeir, die woensdagochtend voor het ochtendgebed werd ontvoerd wen wiens lichaam later verminkt en verbrand werd teruggevonden in een bos bij Deir Yassin. 
Woensdag werd al duidelijk dat de politie de familie zwaar onder druk had gezet om er vooral niet van uit te gaan dat Joden dce daders waren van de moord. De vader van Muhammad werd urenlang vastgehouden op het politiebureau en verhoord, omdat hij ontkende dat zijn  zoon door familieleden was gedood uit ''eerwraak''. Intussen gaf de politie zelf alvast door aan de pers dat eerwraak in het spel was en dat Muhammad homoseksueel zou zijn geweest. Blogger Richard Silverstein achterhaalde. dat de politie zelf de bron was achter dit lasterlijke bericht. Muhammad was geen homo.
Nu lijkt het erop dat de politie de familie alsnog onder druk zet om te erkennen dat Muhammad is gedood in een gewone ruzie van Palestijnen onderling. De site Arab 48 meldt (Arabisch) dat de vader van Muhammad weigert om het lichaam van zijn zoon in ontvangst te nemen, zolang de politie niet wil toegeven dat Israeli's de moord hebben gepleegd uit wraakgevoelens.
De familie had al een rouwtent opgezet, zoals in dit soort gevallen gebruikelijk, en daar hielden diverse sprekers vandaag speeches waarin zij de Palestijnse Autoriteit en Mahmoud Abbas slapheid verweten en opriepen de zaak aanhangig te maken bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

De situatie is redelijk bizar. Vanmiddag is sectie op het lichaam van Muhammed gepleegd in het bijzijn van een Palestijnse arts, maar bijzonderheden zijn niet bekend gemaakt. De Israelische kranten doen nog steeds alsof niet precies bekend is hoe Muhammad om het leven is gekomen. Het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten PCHR gaf een tamelijk gedetailleerd rapport uit over hoe Muhammad door vijf Israeli's in een Hyundai is meegenomen. Er zijn beelden van bewakingscamera's, er is een autonummer genoteerd en intussen weigert de politie kennelijk om de daders te arresteren. Waarom? Daarover kan ik alleen speculeren. Maar dat laat ik hier na. Ik heb trouwens nog nooit een bericht geschreven waarin ik zo duidelijk de Israelische politie en autoriteiten van vals en smerig spel beschuldig. Ik sta er ook zelf van te kijken dat dit kennelijk allemaal mogelijk is in een land dat zichzelf beschaafd noemt en een democratie wil zijn. 
En ondertussen zijn, zoals te verwachten was, opnieuw flinke onlusten uitgebroken in Shu'afatArab 48 meldde dat dit gebeurde ondanks het feit dat Israel van tevoren een grote troepenmacht in het gebied had samengetrokken om op alles voorbereid te zijn.

18 opmerkingen:

Trees zei

De vader heeft gisteren alleen geeist dat er een palestijnse arts aanwezig zou zijn bij de autopie. Dat werd in eerste instantie geweigerd door Israel, omdat, zoals men zei, Jerusalem Israelisch is, de familie een israelisch identiteitsbewijs heeft, dus de Palestijnen hebben daar niets mee te maken. Uiteindelijk is die palestijnse arts er toch bij geweest. Ik las vanavond in Ynet dat de autorpsie verrich was, en de bevindingen waren overhandigd aan de politie. Ik zie dit bericht niet meer staan. Wat ik denk is dat de resultaten erg heftig zijn, dat die jongen misschien gemarteld is of zoiets gruwelijks, en dat men dit nog niet bekend wil maken. Want dan breekt de hel helemaal los.Het is allemaal zo tragisch, en er heerst een hele vervelende sfeer in Jerusalem. je ziet geen Palestijn in de tram, en palestijnse jongeren waarscuwen elkaar om toch vooral geen Arabisch op straat te praten, en heerst angst.

Joris zei

In dit verhaal op israelnationalnews wordt geclaimd (bij monde van de journalist Moshe Nussbaum) dat de familie tegenstrijdige berichten heeft afgelegd tegen de politie over een eerdere kidnapping, waarbij werd gepoogd om de 9-jarige broer van Mohammed te ontvoeren. De moeder zou hebben gezegd dat de (would be) ontvoerders kolonisten waren, de vader zou haar hebben tegengesproken en gezegd hebben dat het Arabieren waren. Afijn, als ik de zaken die AbuP zo op een rijtje heeft gezet lijkt het er eerder op dat men de familie op deze manier als 'onbetrouwbaar' wil neerzetten. Onderaan het artikel wordt trouwens nog een anonieme ex-politieman aangehaald die claimt dat de familie bij de politie bekend stond om haar 'jarenlange interne strubbelingen' waarmee dit beeld nog maar eens wordt versterkt..

Abu Pessoptimist zei

Joris,
Je link klopte net, ik vond het verhaal hier: http://www.totpi.com/murdered-arab-gay-youths-parents-gave-contradicting-statements.html
Hte bevestigt inderdaad - nog meer - wat ik schreef. De jongen was homo en de familie onbetrouwbare leugenaars en ruziemakers. Allemaal volgens de Jeruzalemse politie dan.

Trees zei

Uiteraard wil de Israel koste wat kost voorkomen dat dit bekend worst als een "national motivated" misdaad. Gisteren gesproken met een leraar van deze jongen. Ook kent deze leraar de familie erg goed. De vader heeft een electriciteitswinkel in Shua'fat street. Het is een gewone, tamelijk seculiere familie. Al vanaf het moment dat Mohammed werd gevonden probeert de Israelische pers er een draai aan te geven. Mohammed was een mooie jongen, klein voor zijn leeftijd, dus heeft de pers zelf bedacht dat hij dan wel homoseksueel zal zijn, en daar die monsters van Palestijnen dit verwerpelijk vinden, zal dit dus wel een reden zijn om hem te vermoorden. Schande. De politie heeft niets losgelaten over de verhoren van de familie, daar er een zgnd. 'gag-order" over de hele zaak lag, dus alles wat men leest vanaf het moment dat de jongen gevonden werdt, is allemaal fantasie, speculatie van Israelische journalisten( en Nederlandse pers doet daar gezellig aan mee).

Fatouchhh zei

Nederlanders doen daar zekee aan mee, Trees! Zodra het over geld gaat of chantage's! Ik geloof het nieuwss nooit. Alles wat er gelult word is onzin of minder erg dan dat het is. Als ik na video beelden kijken weet ik al genoeg. De joden denken sterker te zijn met hun wapena en mij broederland hebben allwen maar stenen. Maar ooit gaan onze moslim het winnen alle strijden ook palastina syrie ect. Maar wanner weer helaas niemand! Moge Allah hen rust geven ppff

Elisabeth zei

Als ik dit interview met de moeder op Ma'an nieuws lees, lijkt die eerdere kidnappoging helemaal niet om een broertje van Muhammad te gaan:
"Today my son was kidnapped and yesterday they tried to kidnap a kid from the Zalloum family. Who is next?" she added."

Het lijkt er dus op dat Nussbaum verschillende vaders en moeders door elkaar haalt:

" Speaking on Israel Radio Thursday, Mohammed’s father said he had called police at about 4 a.m. Wednesday to tell them that his son was being kidnapped, and said that they could trace his cellphone, which was still active. Police have not commented on the content of the call Mohammed’s father said he made.

However, Nussbaum said, police were quite definitive that another call the family made to police on Tuesday turned out not to be the emergency the Abu Khadrs claimed it was.

On Tuesday, police said, the mother called police to say that “settlers” had tried to kidnap her younger son.
She said that individuals had stopped a car in front of her house where she was sitting with her son, and that they tried to grab him. She managed to hold onto him, she said, and they left, at which point she called police.

Officers arrived a few minutes later to take her statement, in which she said “settlers” had tried to kidnap her son, but could give no details. However, a few minutes later the father arrived, and he disputed his wife, saying that it was Arabs who tried to kidnap the son.

Police asked the father if he was positive regarding the identity of the would-be kidnappers, and he said he was. When they asked him to file a police complaint, he said he would, but that he would come down to the police station later on to do so in order to be able to comfort his son. He never showed up, police said, who contacted him several times asking him to file the complaint – but to no avail."

Bovendien is dit sowieso een raar verhaal: Muhammad werd op woensdag heel vroeg in de ochtend ontvoerd. De politie zou dus meerdere keren op dinsdag nog de vader van Muhammad hebben gecontacteerd over de kidnappoging van het jongere broertje? Ik geloof er niets van.

Freek zei

Voor de Israëlhaters is het natuurlijk heel vervelend dat de jongen door eigen familie is vermoord omdat hij homo was en dus wordt de hetze tegen Joden voortgezet waaraan politiek links meedoet zonder te beseffen dat zij zich schuldig maken aan antisemitisme; hoewel ik ook niet verwonderd ben als het hen niets interesseert, want de schaamte zijn zij immers al lang voorbij met hun decennialange hetze.
Ook hier, schaart men zich dus achter Hamas en andere moordenaars en islamitische terreurorganisaties.
Klasse.

Anoniem zei

wat erg

Abu Pessoptimist zei

Freek,
Sommigen ''vrienden van Israel'' zijn zo racistisch en verblind dat zij ALLES geloven wat er uit Israelische bronnen komt en zich zelfs niet afvragen waarom in een zaak als deze de politie niet gewoon de moordenaars gaat zoeken in plaats van de familie van die jongen te chanteren met een lijk.

Unknown zei

Wie is hier de terrorist?? Ja de joden! Hoe kan je een kind van zes oppakken die om zijn mama schreeuwt en hem im elkaar slaan terwijl het in zn broek plast van angst. Hoe kan je dat rechtsvaardigen? Hoe kan je heht goedpraten dat jongetjes worden doodgeschoten die met hun rugtas uit school komen. Hoe? Wat voor gevaar vormt zo n klein kind? Niks nul komma nul. Die soldaten zijn ziek om die orders op te volgen echt ziek! Zinloos geweld is dit en de wereld kijkt toe!

Unknown zei

Zinloos geweld tegen onweerbare kleine jongetjes!!

Anoniem zei

Wauw eigenlijk zou je niet eens op zo'n bericht moeten reageren, maar u gelooft werkelijk dat die jongen een homo was en om die reden is vermoord door z'n eigen familie. Met alle respect vraag ik u, om u ogen te openen en nader te lezen. Overal duiken filmpjes en foto's op waarop duidelijk te zien is hoe het Palestijnse volk jarenlang wordt uitgemoord en wat voor gruwelijke taferelen daar gaande zijn tegen het Palestijns volk. Israël gebruikt de moord van 3 tieners als een rechtvaardiging om weer Palestijnse vaders op te pakken, moeders te verkrachten en kinderen te vermoorden. We zouden hier dan toch ook kunnen stellen dat deze 3 tieners door Israël zelf zijn vermoord om als excuses gebruikt te kunnen worden om een start te maken aan de jarenlang durende etnische zuivering. Als we toch allerlei aannames gaan zitten maken en geloven. En even een heel klein puntje: als de familie daadwerkelijk haar zoon had vermoord, omdat hij homo is dan zouden ze dit nooit openbaar maken en zelf naar de 'autoriteiten' stappen of rechtvaardiging te zoeken of dit openbaar maken in de eigen omgeving en milieu.
Dit allemaal heeft niks te maken met het haten van Israël of het haten van de Joden,mensen met gezond verstand doen daar niet aan. (ik als moslim respecteer ieder jood die mij respecteert). Maar de joden die de zionistische daden praktiseren die verafschuw ik! Net als ieder ander mens die dit soort praktijken tolereert, goedkeurt en/of stimuleert.
Tenslotte Freek, Je vind het geen waar je naar zoekt. Indien u op zoek bent naar pro Israëlisch nieuws/berichtgeving dan zult u dat treffen, maar als u opzoek bent naar de waarheid zou ik verder kijken dan u neus lang is.

Abu Pessoptimist zei

Anonime,
Eigenlijk gaat dit in tegen de regels, het plaatsen van een stuk zonder ondertekening als is het dan heel vaak een alias. Heb het toch gedaan, want vond het een goede reactie. Maar misschien wilt u volgende keer wel een naam geven?

Trees zei

Reports autopsy of murdered Palestinian teen Abu Khdeir show settlers forced him to drink gasoline, burned him alive https://m.facebook.com/photo.php?fbid=594842887302964 …

Abu Pessoptimist zei

Trees,
Gadver... maar je link werkt niet.

Trees zei

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=594842887302964&set=a.169016829885574.35585.163904570396800&type=1&fref=nf en nu?
Er is trouwens geen confirmation in the mainstream pers. We wachten af.

Trees zei

It just keeps getting more horrible. Israel's @Channel2News reported Mohammed Abu Khdeir autopsy shows gasoline poured down his mouth

Dus channel 2, news heeft het gebracht. Maar nog niks van Ynet en andere media. Ik denk dat ze nog huiverig zijn om het bekend te maken.

Daniella van den Akker zei

Fatouch ik word niet blij van de term "onze moslims" .waar ik wel blij van word is van iedereen die met een bord durft te gaan staan waar op staat "stop the bloodshed" dat is mijn religie. Maar het kan best zijn dat ik je het niet goed begrijp, verklaar je nader in dat geval. Als je wilt natuurlijk.

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...