dinsdag 1 juli 2014

Kolonist overrijdt opzettelijk meisje van 9

Embedded image permalink
De overreden Sanabel Attous wacht op de ambulance die wordt opgehouden bij een Israelisch checkpoint. (Foto via Twitter)
 
Na de ontdekking van de lijken van de drie ontvoerde Israelische tieners Gilad Shaar, Eyal Yifrach en Naftali Fraenkel werden maandagavond diverse aanvallen van Israeli's op Palestijnen gemeld. Het ernstigste incident deed zich voor in de buurt van Bethlehem. Daar werd de 9-jarige Sanabel Attous, uit het dorp Jab’a ten zuidwesten van Bethlehem overreden door een Israelische auto. Het meisje werd naar een ziekenhuis in Bethlehem gebracht, waar werd geconstateerd dat ze diverse ernstige fracturen en kneuzingen had aan haar hoofd, gezicht en onderbuik. Getuigen zeggen dat de kolonist haar opzettelijk aanreed. Hij dumpte haar in een greppel naast de weg zonder hulp te bieden en reed vervolgens door. 
Andere incidenten deden zich onder meer voor in Hebron, waar de 19-jarige Sajed Sultan ernstig aan het hoofd werd gewond tijdens een botsing met kolonisten die om wraak roepend door de stad marcheerden, en in Jeruzalem, waar een Palestijnse taxichauffeur werd bespoten met pepperspray en een andere man door Israelische kolonisten in elkaar werd geslagen.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Gatverdamme. Weer een misselijk makend bericht.

Abu, een vraag. Op de NOS website (en gisteren op het journaal) is het volgende te vernemen:

Van Hoogstraten zegt dat de vondst een enorme woede zal losmaken in Israël. "Dit zijn drie onschuldige tieners met wie bijna iedereen zich hier identificeert. Ze zijn doodgemaakt door Hamas-leden. Het is nog niet duidelijk of het een Hamas-cel was die op eigen houtje opereerde, of dat de opdracht kwam van de Hamas-leiding in Gaza, maar dat maakt hier niet uit. Hamas zal heel zwaar moeten boeten."

Is al bewezen dat de jongens door Hamas zijn omgebracht? In andere media lees ik dat dat in het geheel nog niet zeker is?

Groet,
Sebastiaan

Abu Pessoptimist zei

Sebastiaan,
Welnee, vHoogstraten lult uit haar nek. Het is niet bewezen dat de twee mensen die de Shin Bet als daders aanmerkt dat ook werkelijk zijn, het is niet bewezen dat die twee lid zijn van Hamas (ze hebben dat toen ze waren opgepakt, waarschijnlijk onder zware druk, bekend, maar dat zegt dus lang niet alles) en een lijn met de leiding van Hamas is evenmin aangetoond. Het enige wat met zekerheid kan worden gezegd is dat Israel Hamas beschuldigt.

Elisabeth zei

Ik heb twee interessante dingen hierover gelezen:
http://www.buzzfeed.com/sheerafrenkel/three-kidnapped-israeli-teens-are-found-dead

Israeli intelligence officials, however, remained divided over whether Marwan Qawasmeh and Amer Abu Aisha — two men named as wanted suspects behind the kidnapping — had direct ties to Hamas. The Qawasmeh family, one of the better-known families in Hebron, had recently distanced itself from Hamas.

“What we do know, is that this was likely an opportunistic move. The men behind this may have ties to a larger terror group, but this does not have the markings of a well-planned, complex operation,” one Israeli officer, based in the West Bank, told BuzzFeed earlier this month.

In Hebron, local residents who knew the families of the suspects expressed doubt that Hamas was responsible, especially after the Hamas’ senior leadership distanced itself from the kidnapping.

“That family, the Qawasmehs, often acted without the knowledge or signing-off of the senior Hamas leadership,” said Mahmoud Zabir, a Palestinian resident of Hebron who knows the family well. “They were considered troublemakers, even by Hamas.”

En hier nog meer over die Qawasme clan en hun problematische relatie met Hamas (waar ze recentelijk dus wellicht mee hadden gebroken)

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/06/qawasmeh-clan-hebron-hamas-leadership-mahmoud-abbas.html#

trees zei

abu, hoe weet je dat het meisje opzettelijk is overreden, zijn daar bewijzen voor ?

Elisabeth zei

Ja trees, onbetrouwbare Palestijnse ooggetuigen ('moslimarabieren', weet je wel...)

Abu Pessoptimist zei

trees,
Inderdaad. Elisabeth haalt me de woorden uit de mond. Moslimarabische getuigen hebben het gezien.Of misschien wel christenarabische getuigen. (Ook onbetrouwbaar natuurlijk want Arabieren). En ach die Israeli was doorgereden na de aanrijding. Per ongeluk waarschijnlijk. Of hij had gewoon haast of zo.

Trees zei

trees, flikker toch op. Is dat belangrijk? Als hij haar per ongeluk had aangereden, dan had hij het fatsoen kunnen hebben om een ambulance te bellen, of iets dergelijks, iets wat fatsoenlijke mensen doen. Dus stop met je idiote opmerkingen. Hoe kan je om mededogen vragen van mensen voor de 3 jongens, als je zelf geen greintje kan opbrengen voor een meisje van 9 jaar. Je bent echt ziek.

trees zei

Ja, inderdaad. je mag geen vooroordelen hebben ,Abu , dat weet je best.

Zeker van een moreel zo superieur persoon als ons aller Abu zou je toch verwachten dat hij weet dat we eerst het onderzoek moeten afwachten.

De pvda heeft ons duizenden malen laten weten

gij zult geen vooroordelen hebben

en

gij zult niet veralgemeniseren !

Abu Pessoptimist zei

trees,
laat me niet lachen. Onderzoek afwachten... welk onderzoek? Dat onderzoek dat er nooit zal komen, bedoel je? Dat meisje is toch Palestijns? Dan doet het er toch helemaal niks toe of ze is aangereden of niet? Ze is toch zeker niet Joods?

trees zei

Ik heb de indruk dat je ernstig in de war bent, beste Abu.

Herken je dat ?

Anoniem zei

Als er 1 in de war is, dan is het die trees wel.
In de PZC hebben ze ook weer een nieuwe correspondent opgedoken. Ene Joost Sijtsma. Die moet ons ook weer doen geloven dat dit bericht van jou Abu nergens bevestigd is. Een hele pagina staat vol met die smerige hasbara.

Corrie

Lucas zei

German announcement of killing 2300 civilians in Kragujevac massacre as retaliation for 10 killed German soldiers. Nazi-occupied Serbia, 1941
http://en.wikipedia.org/wiki/Collective_punishment#mediaviewer/File:Notification_on_21_October_1941.jpg

trees zei

PZC ? Wat is dat Corrie ?

Woon je daar soms ?

Waar staat de hele pagina vol met "hasbara"?

trees zei

het zou wel zo netjes zijn als je je beschuldigingen kunt onderbouwen tav ene "Joost Sijtsma" , wie dat ook moge wezen.

Abu heeft natuurlijk de plicht als journalist niet zomaar beschuldigingen van "corrie" op zijn blog te plaatsen , en ze te controleren en eventueel te verwijderen , anders is Abu medeplichtig aan smaad en laster.

Abu Pessoptimist zei

trees,
Je bent aan het zuigen. Als je daarmee doorgaat houdt ik je commentaren verder tegen.
PZC is Provinciale Zeeuwse Courant, Sijtsma is redacteur van de Persdienst die onder meer kopij levert aan de PZC. En Corrie is de mij bekende Corrie, die haar beschuldiging wel degelijk had onderbouwd. Jij kan namelijk niet lezen.

trees zei

PZC en Joost Sijtsma zijn mij en 99.9999 % van de Nederlanders volstrekt onbekend. Het zou dus van klasse getuigen eea te onderbouwen. Verder zie ik geen "hasbara" staan, waar dan ook.

Mij beschuldiogen van zuigen is dan ook volstrekt niet onderbouwd en ik werp dat verre van mij.

"Corrie " is mij volstrekt onbekend en ik herinner je maar aan je eigen woorden dat anonieme reacties niet geplaatst worden , tenzij .... ze tot jouw vrindjes behoren blijkbaar , want de rest van Nederland heeft geen idee wie "corrie" is

Dus, beste Abu, er is nog een boel werk te doen op je website qua fatsoen en moraal.

Verder kan ik uitstekend lezen, maar ik ben niet verblind door een policor bril. Laat ons allah daarvoor danken.

Ana Ameena zei

Als ik zoiets weeral lees, dan denk ik: "je hoefd geen Hamas of welke lid dan ook te zijn om hier door geraakt te zijn en/of in te grijpen en MAAR te handelen zoals de barbaarse Joden die niets vrezen en groen licht krijgen, en de hele wereld kijkt maar toe! Het is in hun recht die Joden!? En die Palestijnen dan, die onschuldige mensen die jaren in marteling leven, wienst grond werd ontnomen, huizen vernield, gezinnen voor hun ogen gedoodt! Een donkere beangstigend leven leiden! Een moslim die zijn broeders zo ziet afmaken, alleen al de wensen en Na3laat ou Allah, is te groot om te verwoorden!!! Als onze duas konden verwezenlijkt worden bij het uitspreken dan was Israel al vernield! Maar Allah heeft hun afrekening bewaard..... Hen werd het wereldse paradijs beloofd en dat krijgen ze ook! Maar fi Al'Akhierah.....lakoum 3adaboun Aliemoun!!!! Moge Allah onze Ummah sabr en sterkte geven, waarlijk voor zij wacht een immense beloning Incha Allah. En jah deze zoveelste slachtoffer werd zeker niet per ongeluk gedoodt! Ik durf eraan toe te voegen "met plezier"!

Israelische politieman maakt zich schuldig aan executie

Hamdi Mufleh  Een lid van de Israelische grenspolitie heeft vrijdagavond vroeg in Huwara (even ten zuiden van Nablus ) een openbare executie...