vrijdag 1 mei 2015

Ethiopische Israeli's demonstreren tegen racistisch politiegeweld


Duizenden Ethiopische Israeli's hebben donderdagavond in Jeruzalem gedemonstreerd tegen racisme en gewelddadige optreden van de Israelische politie tegen gekleurde Israeli's. Aanleiding was de gewelddadige arrestatie van een Ethiopiër in Holon. Er zijn de laate tijd veel berichten geweest van geweldddadig optreden van de Israelische politie tegen Ethiopiërs. De betogers droegen borden met opschriften als ''Weg met het racisme'' en eisten het aftreden van politiechef Danino. Ze sloten de weg naar Tel Aviv af en werden, toen ze de residentie van Netanyahu naderden, met traangas,knuppels en ''stinkwater'' uiteen gedreven. Er vielen 15 gewonden.

De politie van Jeruzalem besproeit Ethiopiërs met ''stinkwater'', een wapen datgewoonlijk alleen tegen Palestijnen wordt ingezet. Het is een goedje dat zodanig vies ruikt dat mensen er misselijk van worden en dat ook na zorgvuldig wassen dagenlang de slachtoffers blijft vergezellen. (Foto's Oren Ziv/Activestills.org)

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...