dinsdag 12 mei 2015

Israel sloopt 100 jaar oude tombe en geeft opdracht tot sloop van 23 appartementen

De Israelische autoriteiten hebben zondag een 100 jaar oude tombe vernietigd bij het plaatsje Beit Dajan in het district Nablus in de noordelijke Westoever. De autoriteiten namen de stenen mee van de tombe van Sheikh Abu Kamel, waarschijnlijk om te voorkomen dat de tombe wordt herbouwd. De reden van de sloop was onduidelijk. Inwoners van Beit Dajan zeggen dat er geen schriftelijke order of iets dergelijks werd getoond.
De Palestijnse minister van Awqaf en Religieuze zaken, sheikh Yususf Adeism zei dat “Israel weloverwogen bezig is de geschiedenis te vervalsen en de Palestijnse Arabische identiteit uit te wissen.'' Hij deed een beroep op internationale instanties als Unesco om snel in actie te komen om de islamitische heiligdommen in Palestina te beschermen.
Een rechtbank in Jeruzalem verordonneerde zondag dat acht gebouwen van Palestijnse eigenaars in de wijk Semiramis in Noord-Jeruzalem, in de zogenaamde ''seamzone'' bij het Qalandiya checkpoint voor 1 augustus moeten worden afgebroken. De eigenaars moeten dat zelf doen, zoniet dan doet de gemeente het tegen veel extra kosten. De eigenaars kregen ook een boete van 49.000 shekels (ongeveer 9.800 euro).
In de acht gebouwen wonen 107 mensen in 23 appartementen. Zij worden nu dakloos.
De gebouwen waren in 2004 gebouwd op een stuk land dat een groep Palestijnen in 2002 gezamenlijk had gekocht. De koop werd toen zonder problemen geregistreerd bij de officiële instanties. Van het land werd eerst 10,000 vierkante meter door Israel geconfisqueerd voor de bouw van de ''Muur''. Vervolgens diende zich in 2010 een groep kolonisten aan die documenten overlegden, waaruit zou blijken dat de grond vanaf 1971 eigendom was geweest van een Joodse eigenaar. De groep kreeg steun van Arieh King, de leider van het Israel Land Fund, een organisatie die zijn best doet Joden te vestigen in Palestijnse wijken van Jeruzalem.

Geen opmerkingen:

VS doet niet mee met Israelische aanval op Iran, Israel mobiliseert 2 divisies voor Rafah

Het Israelische oorlogskabinet vergadert (Isr. regeringsvoorlichtingsdienst)  President Biden heeft de Israelische premier Netanyahu verteld...