dinsdag 19 mei 2015

Israelische leger verhindert komst brandweer na brandstichting, 250 olijfbomen verbrand


De Westoever werd deze dagen overigens niet alleen geteisterd door vuur dat door kolonisten was aangestoken. (Ma'an News)

Israelische kolonisten uit de nederzetting Bat Ayin ten noorden van Hebron hebben maandag een stuk land van Palestijnen van 2,5 hectare (25 dunam) in brand gestoken. Daarbij werd een 250-tal olijfbomen vernield. De bomen waren 40 jaar oud.
Een woordvoerder van het Volkscomité van Beit Ummar, Muhammad Ayyad Awad, zei dat de kolonisten, jongeren van tussen de 16 en 20 jaar, brand stichtten in Hilet Ikdeis ten noorden van Hebron. Het land behoorde toe aan diverse leden van de clan Hamdan, Mahmoud Ali Abd al-Majid Hamdan, Naim Ahmad Abd al-Majid Hamdan, Muhammad Nour Abd al-Majid Hamdan and Wajih Ibrahim Abd al-Majid Hamdan. Awad zei ook dat het Israelische leger ter plekke verscheen, maar vervolgens verhinderde dat de eigenaars van het  land de hulp van de brandweer inriepen. Die had volgens de eigenaars kunnen verhinderen dat het vuur zich verder verspreidde.

De brandstichting kwam een dag nadat inwoners van Al-Shuyoukh, ten noordoosten van Hebron, meldden dat enkele honderden nieuw geplante olijfbomen door kolonisten uit nabijgelegen nederzettingen waren uitgerukt. Het was de vierde keer dat dit gebeurde in Al-Shuyoukh.
In Silwan, een wijk van Oost-Jeruzalem, werden maandag drie winkels door de autoriteiten gesloopt. Inspecteur waren maandag tot de conclusie gekomen dat ze waren gebouwd zonder vergunning. Dat klopte, Palestijnen krijgen vrijwel nooit bouwvergunningen van de gemeente Jeruzalem. De winkels waren volgens de eigenaar, Anis Karama, enkele maanden oud.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...