donderdag 21 juni 2018

Opnieuw overlijdt een op 14 mei gewonde Palestijn

Opnieuw is een Palestijn die op 14 mei in Gaza, tijdens de grote slachting onder de demonstranten van de Grote Mars van de terugkeer gewond is geraakt, overleden. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid gaf zijn naam als Mohammad Ghassan Abu Doqqa, 22 jaar jong.
Dr. Ashraf al-Qedra, de woordvoerder van het ministerie, zei dat hij op 14 mei ten oosten van Khuza in het midden van de Gazastrook door Israelische militairen werd neergeschoten en zwaar gewond raakte. Hij werd naar een ziekenhuis in Khan Younis getransporteerd en later naar een ziekenhuis in Oost Jeruzalem overgebracht. Daar is hij woensdag gestorven. 
Maandag 18 juni overleed de 13 jarige Zakariya Hussein Bashbash. Hij zou op 30 maart zijn gewond. op dezelfde dag werd Sabri Ahmad Abu Khader (24) door  Israelische militairen aan de grens met Gaza doodgeschoten. Het aantal doden dat de Iraelische scherpschutters sinds 30 maart gemaakt hebben staat nu op 135.  

Geen opmerkingen:

Het wordt tijd om eindelijk eens kritiek op Israel te gaan onderscheiden van antisemitisme

Ach antisemitisme. Harry van Bommel, Kamerlid voor de SP, liep in 2009 mee in een mars die werd gehouden om te protesteren tegen de Israelis...