vrijdag 10 december 2010

Een normale dag in Gaza: twee dode tieners, drie gewonden

Twee Palestijnsen tieners zijn vrijdagmorgen in de Gaza-strook omgekomen bij een explosie van een granaat die  was achtergelaten door het Israelische leger, zo heeft een woorvoerder van de medische dienst  in Gaza bekendgemaakt. De 16-jaar oude Victor Batniji was al dood bij aankomst in het Shifa ziekenhuis in Gaza-stad. De even oude  Moumin Helles, stierf kort na aankomst in hetzelfde ziekenhuis. De explosie vond plaats in het gebied Shujaiyya.
Intussen werden ook drie mensen gewond door Israelische beschietingen in de zogenoemde 'buffer zone'. Twee mannen van in de 20 werden binnengebracht in het het Kamel Udwan ziekenhuis in Beit Lahiya na in de benen te zijn geschoten bij het zoeken naar brandhout. In het Nasser ziekenhuis in Khan Younis werd een 16-jarige jongen binnengebracht die in zijn benen was geschoten toen hij aan het werk was op het boerenbedrijf van zijn familie in het dorpje Khuza'a bij Khan Younis. 
Een Israelische legerwoordvoerder bevestigde dat twee mensen ten noorden en een man ten zuiden van Khan Younis  waren gesignaleerd die de grens naderden en dat vervolgens het vuur was geopend op hun benen.
Israelische schepen openden ook het vuur op Palestijnse vissersboten voor de kust bij Deir al-Balah en Khan Younis, maar daarbij werd niemand gewond.
De Al-Quds Brigades van de Islamitische Jihad dat zij een paar mortiergranaten hadden afgevuurd op Israelische militairen bij militaire installaties in Kissufim.Hierover werd niets gemeld door Israel, maar woensdagavond werd voor het eerst sinds maart een Israeli gewond door een projectiel dat vanuit de Gaza-strook was afgevuurd. Een bewaker van de Regionale Raad van Eshkol werd in zijn nek getroffen door een scherf van een mortiergranaat en niet levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar een ziekenhuis in Beer Sheva. Israel voerde daarop donderdag de gebruikelijke vergeldingsbombardementen uit. Daarbij vielen geen slachtoffers

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...