maandag 20 december 2010

Israelische luchtaanval doodt 5 militanten in Gaza, aanslag op toeristen bij Jeruzalem

Zoekactie naar een Amerikaanse toeriste die zaterdag het slachtoffer van een aanval door twee Arabische mannen tijdens een wandeltocht. Haar lichaam werd zondag gevonden. Haar vriendin werd gewond. Foto Ohad Zwigenberg/ YNet.

Medische kringen in de Gaza-strook meldden zondag dat zij de verminkte lichamen hebben geborgen van vijf militanten die zaterdag werden getroffen door een Israelische luchtaanval. De vijf hadden behoord tot Hamas, de Islamitische Jihad of Comités van Volksverzet, maar maakten intussen deel uit van een salafistische groep. De medische kringen gaven hun namen als Abdullah Shreihi, Ahmad Al-Assar, Khalil At-Taweel, Ashraf Abu Sabt, en Ahmad Az-Za’lan, alleen rond de 20 jaar oud en afkomstig uit het Nusseirat kamp in centraal Gaza.
Volgens de Israelische militaire woordvoerder maakten de vijf deel uit van een groep die van plan was raketten op Israel af te vuren. Ook ooggetuigen bevestigden dat de mannen zich opmaakten voor een aanval.
Het was een van de dodelijkste luchtaanvallen sinds de operatie Cast Lead, waarin zo'n 1400 Palestijnen werden gedood..
In een gebied buiten Jeruzalem werden zaterdag twee wandelaarsters overvallen door twee Arabische mannen met messen. Een van de twee vrouwen overleed, de andere raakte zwaar gewond.

Update, dinsdag 21/12: Israel heeft maandag opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd in de Gaza-strook. Volgens de Israelische militaire woordvoerder gebeurde dat in antwoord op het afvuren van negen mortiergranaten die neerkwamen in open gebied. Drie luchtaanvallen werden uitgevoerd op Khan Younis. daarbij werden twee militanten van de Ezzedin al-Qassam Brigades gewond, een van hen ernstig. Vier andere aanvallen vonden plaats in het noorden van de Strip, in het Jabaliya kamp, Beith Lahiya, Beit Hanoun en Zeitoun. Ook werden tunnels in het grensgebied met Egypte aangevallen.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...