woensdag 29 december 2010

Israel sloopt opnieuw huizen van Bedoeïenendorp in Negev

Hamza Abu Eid (17) voor zijn huis in Lod dat op 16 december samen met vijf andere huizen werd gesloopt, 67 mensen werden daarbij dakloos. (zie onderaan deze post).

De Israelische autoriteiten en politie hebben woensdagmorgen diverse huizen platgebulldozerd in het `niet erkende´ Bedoeïenendorp As Sadir in de Negev. De voorzitter van de Arabische Democratische Partij in Israel, Talab As-Sane, heeft dat bekendgemaakt. De huizen waren eigendom van de familie Al-Freijat. De sloop maakt onderdeel uit van een continue stroom van dergelijke acties jegens Bedoeïenen  in de Negev. 

Maar niet alleen dáár wordt gesloopt.  Op 16 december werden 67 leden van de Abu Eid clan dakloos doordat de politie in Lod zes betonnen huizen die aan hen toebehoorden met de grond gelijk maakte.
De sloop in Lod ging gepaard met grof geweld. De familie mocht geen huisraad of meubelen redden en moest toezien hoe ijskasten werden vergruisd en voedsel platgereden. De omheining van een een afgesloten ruimte  waar vee werd gehouden werd gedeeltelijk beschadigd, waarbij naar de familie zegt ongeveer 100 geiten zoekraakten.
Het tafereel zal in de toekomst nog vaker te zien zijn. Ongeveer  42,000 Arabische huizen die zonder de benodigde vergunningen zijn gebouwd, staan op de nominatie om gesloopt te worden. Daarvan kunnen er 13.000 elk moment worden neergehaald, en wordt in een kleine 30.000 gevallen nog juridisch strijd geleverd, aldus berichtte Ameer Makhoul, de directeur van Ittijah, een Palestijnse organisatie, niet lang geleden. Het afgelopen jaar werden 165 van deze huizen gesloopt, aldus Amnesty International. (Makhoul zit overigens in de gevangenis wegens een zaak betreffende onduidelijke beschuldigingen van spionage. Hij zal naar verwachting woden veroordeeld - zoals bijna altijd in dit soort gevallen).
Ook de familie Abu Eid had geen vergunning. De familie woonde al 50 jaar in de huizen en had ook altijd huur betaald, maar had geen vergunning gekregen voor uitbreidingen die wegens groei van de familie nodig waren. De uitbreidingen waren desondanks uitgevoerd in de hoop dat de vergunningen met terugwerkende kracht verleend zouden kunnen worden. Dat was echter geweigerd.

1 opmerking:

Anoniem zei

http://www.redress.cc/palestine

Een interessant artikel over de bomenplant van God TV door het JNF in de Negev.
jose

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...