dinsdag 21 december 2010

Politie Jeruzalem pakt 9 leden van gang die Arabieren molesteerde

De politie in Jeruzalem heeft in de afgelopen twee weken 9 leden van een bende aangehouden die een reeks van aanvallen heeft gepleegd op Arabieren in Jeruzalem, waarbij gebruik werd gemaakt van een 14-jarig meisje dat de slachtoffers moest lokken, zo werd bekend nadat dinsdag een censuurmaatregel was opgeheven. De leden ban de bende variëren in leeftijd van 14-19 jaar. zeven van hen zijn minderjarig. Allen zijn inwoners van Jeruzalem of nederzettingen op de Westoever. Slachtoffers zeggen dat de bendeleden ofwel gebreide, ofwel zwarte keppeltjes droegen.
Het 14-jarige meisje werd gebruikt als lokaas, Zij benaderde de slachtoffers en vroeg om een sigaret of maakte een praatje en lokte de prooi naar een plaats in het Onafhankelijkheidspark, een plein of een schoolplein, soms onder het voorwendsel dat ze seks wilde. Op de afgesproken plaat werd het slachtoffer dan met stenen en flessen bekogeld, afgerost of met pepperspray behandeld door de overigen bendeleden. Volgens Haaretz hebben zich de afgelopen maanden verscheidene van dit soort gevallen voorgedaan. Een slachtoffer  raakte buiten bewustzijn. In juli werd ook een Arabier slachtoffer van een steekpartij. De bende overviel onlangs ook een Chileens toerist in de veronderstelling dat hij een Arabier was. Dat veroorzaakte het nodige lawaai in Latijns-Amerika en bij de Latijns-amerikaanse immigranten in Israel.
De arrestanten zijn na een vooronderzoek naar huis gestuurd en hebben huisarrest. Volgens de politie handelden zij uit 'nationalistische motieven'.
Dit laatste is zonder meer een eufemisme voor 'racistische motieven'. Er is ook weinig fantasie voor nodig om te constateren dat als dit een Arabische bende was geweest die Joden molesteerde, de politie de bendeleden zeker niet had laten gaan en huisarrest had gegeven. Het is werkelijk fascinerend om te zien hoe in een land als Israel dat toch lang heeft kunnen volhouden een rechtsstaat te zijn, de werking van justitie afglijdt naar het niveau van een land als Zuid-Afrika voordat de apartheid werd opgeheven.

2 opmerkingen:

Awi Cohen zei

"Er is ook weinig fantasie voor nodig om te constateren dat als dit een Arabische bende was geweest die Joden molesteerde, de politie de bendeleden zeker niet had laten gaan en huisarrest had gegeven."

Maar die waren weer door de Palestijnse overheid als helden gefeteeerd.
Zie: http://www.likud.nl/artik44.html

Abu Pessoptimist zei

Ik denk het niet, Awi. De bazen van de Shin Bet zijn zeer goed te spreken over de voortreffelijke samenwerking met de Palestijnse veiligheidsdiensten. Ik heb zo gauw geen verwijzing bij de hand, maar het is niet moeilijk na te zoeken. De PA wordt dan ook intussen door vel Palestijnen als een verlengstuk van de Israelische bezetting beschouwd.

''Zolang ik leef zal ik ik me actief herinneren hoe Rutte de massamoord heeft gesteund''

Toespraak door Jaap Hamburger (voorzitter van Een Ander Joods Geluid) tijdens de demonstratie op de Dam in Amsterdam op 26 november 2023. Vr...