zondag 12 december 2010

Twee dode Palestijnen en een gewonde Israeli bij schietpartij aan grens Gaza

De gewonde Israeli wordt geëvacueerd.

Bij een schietpartij zaterdagavond bij het grenshek dat Gaza van de buitenwereld afsluit,  zijn zaterdagavond twee Palestijnen gedood. Een Israelische militair werd ernstig gewond. Ooggetuigen meldden dat twee Palestijnen gedurende zo'n 20 minuten in een vuurgevecht waren gewikkeld met Israelischr soldaten. De Palestijnen zouden daarbij zijn gewond. Er kwam een eind aan het gevecht nadat een Israelische patrouille met twee tanks en een APC-pantservoertuig de Gaza-strook zo'n 100 meter was binnengereden en de twee doodschoot. Een Israelische militair werd bij de schotenwisseling gewond en per helikopter afgevoerd naar een Israelisch ziekenhuis. Hij bleek na onderzoek te zijn getroffen door 'vriendelijk vuur', dat wil zeggen door schoten van één van zijn collega's die gehinderd was door de slechte weersomstandigheden (storm en regen) die het zicht belemmerden. 
Wie de twee dode Palestijnen waren is nog niet bekend. Palestijnse medische hulpverleners waren niet in staat de lichamen vanuit de door Israel afgekondigde 'bufferzone' te evacueren.     

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...