vrijdag 3 december 2010

Israel doodt twee leden Islamitische Jihad in Gaza

 Update: Foto van de begrafenis in Jabaliya van Mahmoud al-Najjar, een van de twee gedode strijders. Al;Najjar werd zaterdag begraven. (Foto Ma'an News)

 Het Israelische leger heeft donderdag twee leden van de Islamistische Jihad gedood ten oosten van Jabaliya in het noorden van de Gaza-strook. De twee, Mahmoud An-Najjar en Jalal Abed El-Karim., beiden uit Jabaliya, waren lid van de Kataeb al-Quds, de Jeruzalem Brigades van de Jihad, zo bevestigde de organisatie. Zij werden gedood tijdens beschietingen door tankgeschut,  nadat de Al-Quds Brigades een aantal mortiergranaten op Israel hadden afgevuurd. 
Israel antwoordde op het afvuren van de mortiergranaten met het afvuren van zo'n 15 tankgranaten  op bouwland nabij de begraafplaats van Jabaliya en een kortstondige invasie van een aantal voertuigen. De twee mannen van de Kataeb Al-Quds werden gedood toen zij probeerden explosieven te plaatsen bij het grenshek om de Israelisch tegen te houden, aldus hun organisatie. Israel bevestigde dat er twee mannen waren gedood in uniform, met lichte wapens en met explosieven, die vanuit de 'veiligheidszone' van 300 meter op het grenshek afkwamen. Volgen Israel zoiuden ze op weg zijn geweest naar een nabijgelegen kibbutz. .  

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...