donderdag 11 juli 2013

Kolonisten uit nederzetting Itamar zagen 1150 olijfbomen om


Foto van het persbureau AFP uit 2011: Palestijnse boer uit Awarta die onder begeleiding van de Israelische grenspolitie olijven heeft geoogst van het stuk land van het dorp dat achter het 'veiligheidshek' ligt, wordt uitgejouwd en bedreigd door kolonisten uit de nederzetting Itamar.

Joodse kolonisten hebben in der afgelopen dagen 1150 olijfbomen afgezaagd die toebehoorden aan inwoners van het Palestijnse dorp Awarta,  bij Nablus in het noorden van de Westoever. De  bomen waren eigendom van 25 families, voor wie het de belangrijkste brom van inkomen was.
Ghassan Daghlas, de man die voor de Palestijnse Autoriteit de ontwikkelingen in de nederzettingen bijhoudt, vertelde aan Radio Bethlehem 2000 dat de bomen stonden op een stuk grond dat grenst aan de nederzetting Itamar. De dorpelingen van Awarta kunnen niet zonder meer naar dit stuk land toe,  omdat het achter de afzetting ligt die Israel eufemistisch het 'veiligheidshek' noemt. Zij hebben daarvoor toestemming nodig van het Israelische leger. De dorpelingen hadden de afgelopen dagen het geluid van kettingzagen gehoord. Maar pas toen zij donderdag toestemming kregen om te gaan kijken zagen zij de afgezaagde bomen. 

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...