woensdag 17 juli 2013

Ontmoet een racistische lasteraar: Afshin Ellian

Tussen alle commentaren over de recente coup in Egypte - waaronder een hoop minder zinnige, het lijkt wel alsof iedereen ineens Egypte-deskundig is geworden - was er ook nog ééntje in Elsevier die de aandacht trok. Lees de volgende regels en huiver:
  
In de Sinaïwoestijn wordt hevig gevochten, maar dat hoort u niet in de westerse media. En weet u waarom? Omdat de Palestijnen, het lievelingsvolk van de westerse media, daar aan het moorden en plunderen zijn geslagen.
Een paar dagen geleden schoten ze een raket af op een bus waarin Egyptische arbeiders zaten. Er vielen ministens drie doden. Deze Palestijnse ‘vrijheidsstrijders’ zijn aanhangers van de afgezette president Morsi.
Het zijn Hamas-strijders die nu boos zijn op de Egyptische autoriteiten. Hoe kwamen deze moordenaars Egypte binnen? President Morsi opende de grenzen voor deze ‘vrijheidsstrijders’, oftewel islamitische fascisten.
De Palestijnse terroristen zijn een kankergezwel aan het worden in de hele regio - hoe minder Palestijns tuig in het Midden-Oosten, hoe vrediger de toekomst van het Midden-Oosten zal zijn.

De schrijver van de bovenstaande regels - op de website van Elsevier - is  hoogleraar 'sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit'. Hij heet Afshin Ellian, en is prof. mr. dr..
Het is Ellians goed recht om Palestijnen met een kritisch oog te bezien. Maar het is niemands goed recht om te liegen en te lasteren zoals hij hier doet. Want hoewel het waar is dat er in de Sinai van alles aan de hand is, zijn zijn beschuldigingen dat hier Palestijnen, aanhangers van Hamas of zelfs maar aanhangers van Morsi aan het werk zijn, nergens op gebaseerd. Waarschijnlijker is dat het Bedoeïenen zijn, die het al tientallen jaren aan de stok hebben met de Egyptische autoriteiten, omdat ze op alle mogelijke manieren worden onderdrukt.
Behalve Ellian is er niemand die schrijft dat het Palestijnen zijn die het op het Egyptische leger hebben voorzien. Als enige ter wereld weet Ellian dat dus echter zeker, en schrijft hij over 'islamistische fascisten'  over 'Palestijnse terroristen die een kankergezwel aan het worden zijn in de regio' en over 'Palestijns tuig' dat als het er  niet meer zou zijn, het Midden-Oosten veel vrediger zou maken. Dat is niet alleen ontzettend racistisch gebral, het is eigenlijk gewoon een oproep tot moord, of erger: genocide.
Is het mogelijk dat Ellian die oproep doet  in het kader van de sociale cohesie en de multiculturaliteit waarover hij aan de Universiteit van Leiden college geeft? Dan moeten we medelijden hebben met zijn studenten en hopen dat ze de schade weten te beperken. Of  is dit gewoon één van de vele uitingen van kwaadaardige warrigheid waaraan deze hooggeleerde nu eenmaal lijdt? Ellian is een fenomeen, omdat hij steeds van alles schrijft en roept, zelden iets met argumenten weet te onderbouwen en er waarschijnlijk meestal maar op los fantaseert. Dat is - in het kader van het recht op vrije meningsuiting - ook niet verboden, al zou je van een wetenschapper die hij pretendeert te zijn, anders mogen verwachten. Maar valse beschuldigingen uiten en dan in dit soort niets ontziende kwaadaardige racistische bewoordingen? Mijns inziens is dit eigenlijk iets voor de strafrechter.

9 opmerkingen:

Max zei

Lees in dit geval ook het stuk van Leon de Winter. Eigenlijk te lachwekkend voor woorden.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/oorverdovend-stil

jvdheuvel zei

Het feit dat deze krankzinnige idioot in dit land "hoogleraar sociale cohesie" mag heten geeft voldoende aan hoe verschrikkelijk erg we hier naar de klote zijn.

Abu Pessoptimist zei

Ik lees die Dagelijks Strontberg nooit, te erg. Overigens is Leon de Winter, die zichzelf graag als deskundige opwerpt, de afgelopen 20 jaar nooit in het Midden-Oosten geweest. Of dat daarvoor wel het geval was, is niet bekend. Hij kan dus gewoon worden doorgestreept.

Jaap Hamburger zei

Het merkwaardigste blijf ik vinden dat de Leidse Rechtenfaculteit waar hij werkt en de RUL die zijn werkgever is, deze kundige stokebrand en 'beroepslasteraar' geen strobreed in de weg leggen. Dààr de vinger op leggen, zou effect kunnen sorteren.

Franklin Ryckaert zei

Afshin Ellian is een goede vriend van "Nederlandse neo-con" Leon de Winter, en dat zegt al genoeg. Ik heb geen bezwaar tegen(liefst opbouwende) kritiek leveren op de Islam en de politiek in het Midden Oosten, maar bij deze lieden gebeurt dat in het kader van de destructieve Amerikaans-Zionistische Midden Oosten politiek en dat betekent oorlog.

Anoniem zei

Wanneer beginnen de colleges weer? Misschien kunnen wij hem geschiedenisles of oorlogsrecht geven. Schandalig dit soort praatjes van een "zogenaamde hoogleraar".
Jose

Esther zei

Iemand ergens van betichten heeft niets met racisme te maken. Maar van een demagoog als jij kan men weinig anders verwachten.
Aangezien een beschuldiging racisme is ben jij dus (incluis je vriendje Hamburger, (notoire) racisten, temeer jullie na de uitgevaardigde rassenwetten van Brussel juichen.

De Gazastrook is weer afgesloten door het Egyptische leger vanwege het moorden door de Moslimbroeders. Moeten jullie niet demonstreren op de Dam?

Abu Pessoptimist zei

Dus de één is geen racist als hij mensen ergens van beschuldigt en de ander wel. Je bent weer lekker consistent, Esther. Maar je hebt in één opzicht gelijk: het Egyptische leger laat zich (ook) tegenover de Palestijnen van een uiterst slechte (en xenofobe) kant zien.

Lucas zei

Ellian racist noemen zou te veel eer zijn, zo genuanceerd en welbespraakt is hij niet:
http://www.youtube.com/watch?v=FRRIm8hYfBo&feature=player_embedded

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...