woensdag 24 juli 2013

Nederzettingen verdringen de Bedoeïenen in de heuvels van Zuid-Hebron

The Alternative Information Center in Jeruzalem heeft een verhaal (helaas niet meer op site)  met foto's  over recente uitbreidingen van Israelische nederzettingen in het gebied van Zuid-Hebron en hoe die uitbreidingen ten koste gaan van Bedoeïenendorpen en weidegronden in de omgeving. 
 http://www.taayush.org/wp-content/uploads/2012/01/28-01-12-06.jpg

De grootste uitbreiding vindt plaats in de nederzetting Karmel. Daar worden 80 huizen gebouwd. De foto (niet meer van AIC, maar van Tayush uit 2012)  toont wertkzaamheden aan Carmel. Carmel werd in de jaren '80 gebouwd dicht in de buurt van het Bedoeïenendorp Umm al-Kheir, dat veel last heeft van de nederzetting omdat de dorpelingen hun vee in de buurt van de nederzetting moeten laten grazen. 
 A tent in Umm al-Khair, with the illegal settlement in the background

Een tent van Umm al-Kheir met op de achtrgrond de nederzetting.
 
Andere uitbreidingen betreffen de nederzettingen Maon en Avigail.Ondertussen worden voor Bedoeïenen in de buurt 'stop work orders' afgegeven, een waarschuwing dat hun tenten of andere behuizingen op de nominatie staan  om te worden afgebroken.
Het complete verhaal stond hier de site van het AIC maar is dus helaas verdwenen. 

Geen opmerkingen:

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...