zondag 21 juni 2015

Palestijnse jongen valt politieman in Jeruzalem aan met mes, beiden zeer zwaar gewond

File:Damascus Gate Jerusalem 01.jpg
Damascus Poort (Bab al Amoud) van de Oude Stad van Jeruzalem.

Updated. Een jonge Palestijn heeft bij de Damascus Poort van Jeruzalems Oude Stad een lid van de Israeliceh grenspolitie aangevallen met een mes. De grenspolitieman werd in de hals gestoken. Zijn toestand is kritiek, volgens de krant Haaretz. De aanvaller was een 18-jarige Palestijn van de Westoever, Yaser Yasin al-Tarawah. De grenspolitieman die hij had aangevallen schoot hem zelf neer voor hij in elkaar zakte.
Aanvankelijk werd gemeld dat Taraweh, die door zes kogels werd getroffen, ter plekke was overledne. Later meldde de politie echtr dat hij naar het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis was overgebracht. Hij zou daar zijn geopereerd. Zijn toestand werd omschreven als zeer zorgwekkend.
De aanval bij de Damascuspoort komt twee dagen na een aanlag op twee Israeli's op de Westoever bij de nederzetting Dolev, waarbij één Israeli werd gedood. Leger en politie hebben nog geen spoor gevonden van de dader.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leo zei:
Voor de moord en de poging tot moord op onschuldige en ongewapende studenten op de Westoever heeft Hamas inmiddels de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Hamas en ook de gezinsleden die de terroristen ondersteunen en steunen dient/dienen naar mijn mening keihard te worden aangepakt anders wordt het alleen maar erger.

Ben benieuwd of Hamas ook deze nieuwe aanslag in Jeruzalem durft op te eisen.

Abu Pessoptimist zei

Leo,
Ik ben van mening dat het weinig zegt dat de gewapende tak van Hamas, de Ezzedine al-Qassem Brigades volgens sommige nieuwsberichten de aanval op de Westoever opeisten. Er waren namelijk meer fracties (DFLP, PFLP en Islamitisch Jihad) die allemaal verklaarden dat de aanslag begrijpelijk was als reactie op de frustratie die het gevolg is van de voortdurende bezetting. Volgens mij probeerden de Qassam Brigades gewoon politieke munt te slaan uit een algemeen aanwezig gevoel van diepe onvrede en woede bij de Palestijnen.
Maar wat de bestraffing betreft waar u het over hebt, dat is al prima geregeld. Aanvallers van Joden worden over het algemeen strandrechtelijke geëxecu .. ach nee, tijdens een vuurgevecht gedood in plaats van te worden gearresteerd, ook als ze ongewapend zijn. En de huizen van hun familieleden worden - in strijd met het internationaal recht en alle algemeen geldende rechtsprincipes dat collectieve straffen uit den boze zijn, tegenwoordig weer opgeblazen of anderszins vakkundig onklaar gemaakt.
Dat moordenaars - wie of wat ze ook zijn - streng moeten worden gestraft ben ik overigens met u eens. Moordenaars horen voor de rechter. Het zou goed zijn als het Israelische leger daarvoor zorgde en tegelijkertijd ook eens een begin zou maken met het onderzoeken van de moorden die door militairen op Palestijnse jongeren worden gepleegd. Bijvoorbeeld te beginnen met de moord op die jongen die vorige week in het Jalazoun-kamp werd beschoten en daarna achtervolgd door een jeep, die onderste boven bovenop hem belandde en zijn been afrukte, waarna de soldaten hem drie uur eronder lieten liggen.
Of anders het geval van de ongewapende 14-jarige Youssef Shawamreh die in maart 2014 werd doodgeschoten toen hij eetbare planten wilde gaan plukken op het land van zijn ouders.
Met vriendeljke groet,
Abu Pessoptimist

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...