vrijdag 19 juni 2015

Israeli gedood bij nederzetting op de Westoever

Danny Gonen. Screenshot from Facebook.
Danny Gonen
Een onbekende Palestijn heeft vrijdag een 25-jarige Israeli doodgeschoten in bezet gebied en een andere, eveneens 25-jarige Israeli verwond. De schietpartij vond plaats bij een bron in de buurt van de nederzetting Dolev. Een Palestijn liet daar een auto met twee Israeli's stoppen met een gebaar alsof hij om hulp vroeg. Vervolgens trok hij een pistool en vuurde diverse schoten af. De 25-jarige Dany Gonen uit Lod werd in de borst getroffen. Hij werd per helikopter geëvacueerd maar bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden. Zijn metgezel werd geraakt in een been en raakte slechts licht gewond. De twee Israeli's wilden aanvankelijk naar de bron gaan, maar besloten te vertrekken omdat er veel Palestijnen op de been waren. Dat hadden ze net voor de aanslag via de telefoon gemeld aan een vriend in de nederzetting. Het Israelische leger meldde dat bezoeken van Israeli's aan de bron moeten worden gecoördineerd met het leger dat dan voor een escorte zorgt. De twee hadden dat nagelaten.
De Israelische president Reuven Rivlin zei in een reactie: "We zullen geen situatie accepteren waarin in het land Israel het leven van een jonge toerist wordt benomen omdat hij Joods is.'' Rivlin zei dat hij duidelijke en niet mis te verstane veroordelingen ''van deze misdadige daden'' verwachtte van ''het Palestijnse leiderschap dat verantwoordelijkheid draagt voor terroristische daden die vanuit zijn gebied worden gepleegd en van de leiders van de Arabische gemeenschap in Israel''.Minister Naftali Bennett van Onderwijs zei in een reactie: ''Op een moment dat de wereld bezig is Joden te boycotten zijn de Paestijnen bezig hen te doden.''
Het Israelische leger haalde vrijdag diverse Palestijnse dorpen in de buurt van Dolev overhoop bij een zoektocht naar de dader.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...