woensdag 10 juni 2015

Israelische militairen schieten jonge Palestijn dood in kamp Jenin

Bani Gharra, dood en levend
Israelische militairen hebben woensdagmorgen vroeg een 21-jarige Palestijn doodgeschoten tijdens een inval in het vluchtelingenkamp in Jenin op de Westoever. Izz al-Din Walid Bani Gharra werd door meerdere kogels in de borst getroffen. Hij stierf in een ziekenhuis in Jenin.  Hamas meldde in een communiqué dat hij een lid van deze beweging was geweest.
Over de toedracht doen, zoals vaker in dit soort gevallen, meerdere versies de ronde. De Israelische krant Haaretz citeert een versie van het leger volgens welke Bani Gharra een pijpbom naar de militairen had willen gooien. Daar staan andere getuigenissen van Palestijnen tegenover, eveneens geciteerd door Haaretz, die verklaren dat hij na het ochtendgebed uit de moskee kwam  en in de rug was geschoten.

Bani Gharra is de 12e Palestijn op de Westoever die sinds het begin van dit jaar op deze manier aan zijn eind kwam, volgens OCHA, het Bureau voor de Coordinatie van Humanitaire Zaken van de VN. Verleden jaar waren dat er 58. Bij invallen als vandaag in het kamp in Jenin vielen dit jaar ruim 900 gewonden. Dit soort Invallen worden dit jaar volgens OCHA met een gemiddelde frekwentie van 86 invallen per week uitgevoerd. Verleden jaar was dat gemiddelde 75 per week. 
Israels militairen hebben sinds 2000 volgens statistieken van B'tselem meer dan 9.150 Palestijnen gedood, van wie tenminste 1.924 kinderen. Waarschijnlijk zijn de statistieken van B'tselem echter aan de lage kant. OCHA komt voor de Gaza-strook alleen al uit op een aantal van 7.176 doden sinds het jaar 2.000.   

3 opmerkingen:

Unknown zei

ik vraag me af (ik denk echter dat ik het wel weet) als het omgekeerde zou gebeuren..

Anoniem zei

Leo zei: Vandaag zondag is weer terorist gedood (kwam onder de jeep die hij aanviel met een pijpbom). Kwam zeker ook uit de moskee of misschien gaan ze eerst naar de moskee voordat ze aanslagen plegen. Zo kloppen beide versies van het verhaal.
Met vriendelijke groeten.Leo

Abu Pessoptimist zei

Leo,
Volgens ooggetuigen was uw ''terrorist'' eerst in de rug geschoten voordat de jeep die hem achtervolgde over de kop ging en bovenop hem terecht kwam. De militairen lieten hem daarna een uur lang onder de auto liggen, waarna uw ''terrorist'' dood bleek te zijn. Uw ''pijpbom'' was trouwens in een andere versie van het leger een ''molotov cocktail'', en volgens omstanders gewoon een steen. Zo betrouwbaar zijn nu de communiqués van de Israelische bezettingsmacht die meestal ongewijzigd in de Israelische kranten worden overgenomen en dan door goedgelovige Israel-fans zoals u worden herhaald.

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...